Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Christian Coleman, campion mondial la atletism, a fost suspendat provizoriu după ce a ratat un control antidoping în decembrie 2019

www.satuharapan.com
dopaj, doping

Americanul Christian Coleman, campion mondial en titre la atletism, la 100 m, a fost suspendat provizoriu pentru că a ratat un control antidoping la 9 decembrie 2019, a treia astfel de neregulă într-un an, relatează L’Equipe, potrivit news.ro.

Citește și: Mario Iorgulescu, cercetat pentru omor, 'FUGAR' cu ACTE în REGULĂ - CAB stabilește definitiv arestarea acestuia în lipsă

Pe Twitter, Coleman s-a plâns de sistemul folosit şi de faptul că sancţiunile pentru ratarea controalelor pot fi mai mari decât cele pentru dopaj.

“Mulţi oameni nu ştiu cât de obositor este procesul de testare antidoping pentru fiecare atlet.

Putem fi testaţi în orice zi şi la orice oră. Cei care testează pot veni fără să anunţe şi noi trebuie să fim disponibili. Trebuie să ne scriem activităţile zilnice şi locurile în care ne vom afla, astfel încât agentul să ştie unde duntem în orice moment.

Citește și: Tribunalul îl bagă în VIDEOCONFERINȚĂ 'forțată' pe Emil Boc - A lipsit de la audiere pentru o 'întâlnire economică post pandemie' în dosarul Vannesei Youness

Nu contează dacă merg la film sau călătoresc în lume, fiecare mişcare trebuie să fie trecută, pentru a putea fi testaţi oricând. Mi s-a întâmplat ca aplicaţia să se blocheze şi să nu mai funcţioneze înainte de a pleca cu avionul şi aproape că am înnebunit de îngrijorare că ar putea veni cineva să încerce să mă testeze când sunt în aer. Dacă ratezi trei teste într-un an faci obiectul unei suspendări.

Nebunia este că toţi aceşti agenţi urmează protocoale diferite şi că oamenii au pimit pedepse mai mici pentru că au picat un test antidoping. Acest proces mi-a provocat mult stres, multe atacuri de panică şi multă anxietate. Prefer să distribui localizarea telefonului meu pentru ca ei să îl găsească oricând”, a scris sportivul.

Citește și: Fost vicepremier al României va fi adus cu MANDAT de aducere dacă nu vine la audiere în dosarul Belina - AVERTIZAT de instanță pentru lipsă nejustificată

El a precizat că este cel puţin dezamăgit de situaţie. “Eu vreau doar să alerg, dar situaţia aceasta a fost frustrantă, enervantă şi cel puţin dezamăgitoare”.

Coleman riscă o suspendare de până la doi ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.