Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciclistul Fabio Jakobsen, după ieșirea din comă: 'M-am temut că nu voi supravieţui'

ciclism

Ciclistul Fabio Jakobsen, care a suferit un accident grav în Turul Poloniei şi a fost în comă, a notat, într-un mesaj postat pe site-ul echipei Deceuninck Quick Step, că atunci când era la terapie intensivă s-a temut că nu va supravieţui, potrivit news.ro.

“Am trecut două săptămâni de la accidentul meu din Polonia. Medicii şi asistentele de la linia de finish din Katowice mi-au salvat viaţa şi le sunt extrem de recunoscător. Am petrecut o săptămână la terapie intensivă la spitalul St. Barbara din Sosnowiec. Aici m-au operat imediat timp de cinci ore şi mi-au dat şansa de a trăi. Le sunt profund recunoscător tuturor angajaţilor spitalului. A fost o perioadă dificilă, întunecată pentru mine la terapie intensivă, unde m-am temut că nu voi supravieţui.

Miercurea trecută am fost transferat la Centrul Medical al Universităţii Leiden. Pas cu pas pot începe să trăiesc mai independent. Acum sunt acasă, unde rănile de la faţă şi celelalte se pot vindeca. În plus, va trebui să mă odihnesc mult în lunile următoare, din cauza unei comoţii severe. În următoarele săptămâni şi luni, voi fi operat de mai multe ori şi tratat pentru repararea unor probleme la faţă.

Citește și: Gabriela Firea, către Orban: ‘Ceea ce ați făcut azi, se numește abuz de putere’

Vreau să spun tuturor că sunt profund recunoscător că sunt în viaţă. Toate mesajele şi cuvintele de susţinere mi-au dat putere. Pas cu pas pot începe să privesc spre viitor şi voi lupta ca să mă fac bine”, a afirmat sportivul.

Un accident grav a avut loc, la 5 august, în etapa I a Turului Poloniei, desfăşurată între Chorzow şi Katowice (195 de kilometri), cu doar câţiva metri înaintea linie de sosire. Doi ciclişti olandezi au fost implicaţi în acest accident, Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma), în vârstă de 27 de ani, şi Fabio Jakobsen (Deceuninck-Quick Step), 23 de ani. La sprint, pe un fals-plat în coborâre, la viteza de aproximativ 80 de kilometri/oră, Groenewegen era la conducere cu câţiva metri de linia de sosire când i-a tăiat calea lui Jakobsen, care încerca să-l depăşească prin dreapta. Groenewegen s-a ciocnit cu Jakobsen, iar acesta din urmă a fost proiectat violent în panourile publicitare de pe marginea drumului, lovind şi un oficial. Jakobsen a fost reanimat pe loc, apoi transportat la spital în stare gravă şi plasat în comă artificială.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.