Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciclistul olandez Dylan Groenewegen se gândeşte 'tot timpul' la compatriotul său Jakobsen

turul ciclist

Ciclistul olandez Dylan Groenewegen, aflat la originea accidentului grav suferit de compatriotul său Fabio Jakobsen, miercuri, în Turul Poloniei, şi-a cerut scuze, joi, pe Twitter, şi a asigurat că se gândeşte tot timpul la Jakobsen, transmite AFP.

''Cred că e teribil ce s-a întâmplat ieri. Nu găsesc cuvintele pentru a descrie cât de rău îmi pare pentru Fabio şi pentru ceilalţi care au căzut sau au fost loviţi. Pentru moment, sănătatea lui Fabio este lucrul cel mai important. Mă gândesc tot timpul la el'', a scris Groenewegen în reţeaua de socializare menţionată, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Ludovic Orban a făcut anunțul! Câți bani vor primi părinții pe perioada în care stau acasă cu copilul

Ciclistul olandez Fabio Jakobsen, care a suferit o căzătură gravă în timpului sprintului final al primei etape a Turului Poloniei, la Katowice, a fost supus unei operaţii de cinci ore la cap în cursul nopţii.

Cu câţiva metri înaintea liniei de sosire, Jakobsen, component al echipei Deceuninck-Quick Step, a încercat să-l depăşească pe Groenewegen (Jumbo-Visma), care i-a blocat însă trecerea, împingându-l cu cotul în exterior, într-un moment în care ambii ciclişti rulau cu o viteză de circa 80 km/h.

Jakobsen (23 ani) a zburat practic peste barierele de protecţie, care s-au prăbuşit pe asfalt, provocând căderea altor rutieri, printre care şi Groenewegen, care a trecut însă primul linia de sosire, fiind ulterior descalificat.

Citește și: Dialog cu scântei între Marius Tucă și Raed Arafat: ‘De ce să nu-l cunoști, când le știi pe toate?’, ‘Nu ești omul implicat direct, ca și profesionist’

Transportat imediat la spital, în stare critică, Fabio Jakobsen a fost plasat în comă, după ce a suferit multiple leziuni la cap şi la piept.

Managerul echipei Deceuninck, Patrick Lefevere, a confirmat joi că a depus o plângere împotriva lui Dylan Groenewegen la UCI şi va înainta una şi la poliţia din Polonia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.