Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cinci persoane au fost arestate la Roma şi Bruxelles pentru trafic de migranţi în Europa cu avioane private

thetimes.co.uk
arestat maini inchisoare catuse

Cinci persoane au fost arestate la Roma şi Bruxelles pentru trafic ilegal de migranţi dinspre Turcia spre vestul Europei la bordul unor avioane private, călătorie pentru care aceştia plăteau în jur de 10.000 de euro, a informat miercuri poliţia italiană, transmite Reuters.

Suspecţii, reţinuţi în baza unor mandate emise de autorităţile belgiene, sunt acuzaţi că fac parte dintr-o grupare infracţională având ca scop favorizarea imigraţiei ilegale, afirmă comunicatul poliţiei italiene.

Migranţilor li se dădeau paşapoarte diplomatice false din St. Kitts şi Nevis şi erau apoi urcaţi într-un avion ce avea ca destinaţie statul din Caraibe şi escală în Europa, potrivit Agerpres.

După aterizarea pe un aeroport european, migranţii, în majoritatea lor kurzi sau irakieni, îşi declarau identitatea reală şi cereau azil, menţionează comunicatul citat.

Potrivit anchetatorilor, care au documentat cinci aterizări separate în Italia, Germania, Franţa, Austria şi Belgia, între octombrie şi decembrie 2020, fiecare migrant plătise în jur de 10.000 de euro pentru călătorie.

Suspecţii au fost arestaţi în urma unor anchete comune ale forţelor de poliţie din cinci ţări europene, cu sprijinul autorităţilor SUA şi al agenţiilor europene Europol şi Eurojust.

Trei bărbaţi - un italian şi doi egipteni - au fost reţinuţi la Roma, iar un alt egiptean şi o tunisiancă au fost arestaţi la Bruxelles, a precizat pentru Reuters Costantino Scudieri, şef al poliţiei din Bari.

Alţi doi suspecţi rămân daţi în urmărire în Italia şi Belgia.

În cadrul operaţiunii, poliţia belgiană a confiscat două avioane private cu o valoare de 426.000 de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.