Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cinci persoane din Bacău au fost reţinute pentru trafic de droguri: 1,3 kilograme de canabis, găsite la percheziții

bbc.co.uk
droguri canabis cocaina

Cinci persoane au fost reţinute de procurorii DIICOT sub acuzaţia de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de droguri de risc, în urma unui flagrant urmat de percheziţii domiciliare.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, inspectorul Cătălina Păduraru, a declarat, vineri, într-un comunicat transmis AGERPRES, că în ianuarie 2021 poliţiştii, sub coordonarea DIICOT, au început documentarea activităţii infracţionale a unei grupări bănuite de introducerea în ţară şi distribuirea de canabis, în zona localităţile Târgu Ocna, Dărmăneşti, Comăneşti şi Moineşti.

Joi, trei persoane au fost prinse în flagrant de anchetatori în momentul în care primeau un colet cu droguri din Spania.

Totodată, au fost efectuate 4 percheziţii domiciliare, fiind puse în executare şi 5 mandate de aducere la sediul DIICOT Bacău.

"În urma activităţilor desfăşurate, au fost descoperite 1,3 kg de canabis, dispozitive folosite la cântărirea, porţionarea şi ambalarea drogurilor, precum şi o armă de vânătoare şi muniţia aferentă, deţinute ilegal. Faţă de 5 persoane din judeţul Bacău, bănuite de comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de droguri de risc, a fost dispusă măsura reţinerii, pentru 24 de ore", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău.

Cei 5 inculpaţi vor fi prezentaţi Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Activităţile au fost desfăşurate cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba, poliţiştilor IPJ Bacău şi al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.