Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cinci reprezentaţii de gală ale baletului 'Pinocchio' - la Opera Comică pentru Copii

opera comica

Cinci reprezentaţii de gală ale baletului "Pinocchio" sunt programate pe 20 martie, la Opera Comică pentru Copii, de Ziua Mondială a Teatrului pentru Copii.

Potrivit unui comunicat al OCC, transmis vineri AGERPRES, de vineri până duminică publicul este invitat în Sala Mare la cinci reprezentaţii de gală ale baletului "Pinocchio", un spectacol emoţionant şi apreciat de copii şi părinţi deopotrivă.

"Un balet fermecător, semnat de un coregraf de renume, Mihai Babuşka, "Pinocchio" ne vorbeşte tuturor despre legătura magică dintre părinte şi copil, despre adevărul care învinge. Pe cât ar fi de poznaş şi mincinos, pe atât de drag ne este Pinocchio! În spectacolul nostru, păpuşa de lemn cioplită de meşterul Geppetto prinde viaţă şi, cu talent, ne povesteşte în paşi de dans toate ghiduşiile şi aventurile prin care trece", precizează sursa citată.

În Salonul Mozart are loc spectacolul "Aventurile lui Peer Gynt", iar în Sala UnderGrant se joacă cea mai recentă premieră din repertoriu, musicalul "Heidi", informează Agerpres.

Biletele la toate reprezentaţiile sunt disponibile pe platforma bilete.ro.

Totodată, în perioada 25 martie - 2 aprilie, Opera Comică pentru Copii organizează, în premieră, un adevărat Festival al Cărţilor pentru Copii, fiind prevăzute mai multe evenimente culturale menite să încurajeze lectura în rândul celor mici, precum lansarea sediului Librăriei OCC, maratoane de lectură din partea Echipei OCC, schimb de cărţi, donare de cărţi şi lecturi în spaţii neconvenţionale.

Printre autorii care vor lansa titluri noi la Librăria OCC sau vor organiza ateliere de lectură pe baza volumelor deja disponibile se numără Alexandra Rusu ("Cartea năsoaselor"), Ioana Nicolaie ("Aventurile lui Arik" şi "Arik şi mercenarii"), Bianca Opriş ("Roua şi Pădurea Fermecată"), Carmen Tiderle ("Trecere pentru pitoni"), Cristina Andone ("Ziua lui Dar Motanul" şi "Cartea Bunătăţii") şi Lavinia Branişte ("Rostogol iluzionist").

Evenimentul se va extinde şi în afara porţilor OCC, prin ateliere de creaţie având ca tematică lectura pentru copii, care vor fi desfăşurate în şcoli şi grădiniţe, precum şi cu momente de lectură susţinute de artiştii OCC în spaţii neconvenţionale, puse la dispoziţie de partenerii instituţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.