Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cincisprezece lucrări semnate de Rudolf Schweitzer-Cumpăna sunt scoase la licitație - FOTO

wikipedia
rudolf schweitzer cumpana

Cincisprezece lucrări din cea mai mare colecţie de opere semnate de Rudolf Schweitzer-Cumpăna sunt scoase la vânzare de Artmark, în data de 18 decembrie, în cadrul "Licitaţiei de Iarnă, inclusiv o selecţie din colecţia Dr. Ioan Dumitrescu-Popovici", care va avea loc de la ora 19.30, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, scrie news.ro.

Cele 15 lucrări prezente în licitaţia Artmark au aparţinut doctorului Ioan Dumitrescu-Popovici, celebru colecţionar interbelic, a cărei fabuloasă avere a fost confiscată de Securitate în anii 1960. Aceste opere au fost retrocedate moştenitorilor de drept de către Muzeul Naţional de Artă al României în custodia căruia s-au aflat vreme de câteva decenii.

"Parisul seara", de R.S. Cumpăna

"În anii ‘30, tatăl meu (…) a fost invitat în Franţa, unde a fost lector la Facultatea de Medicină a Universităţii din Paris. A început să cumpere tablouri de pe piaţa de artă şi s-a împrietenit cu pictori români ce se aflau acolo. Aceasta explică prezenţa atâtor tablouri de C. Isachie şi S. Cumpăna", spune Sorin Dumitrescu Popovici, fiul Dr. Ioan Dumitrescu-Popovici.

"Pregătiri de masă", de R.S. Cumpăna

Pe lângă multe alte vârfuri ale artei plastice româneşti, "perla" colecţiei doctorului Ioan Dumitrescu-Popovici în ceea ce priveşte operele lui Rudolf Schweitzer-Cumpăna este tabloul clasat la Tezaur, "Pregătiri pentru un prânz în familie" (estimat între 9.000 şi 15.000 de euro), pictură celebră, amplu ilustrată în albumele de specialitate.

"Curte ţărănească", de R.S. Cumpăna

Acestuia i se alătură şi alte lucrări importante atât din perioada pariziană, cât şi din cea în care pictorul se întorsese deja în ţară şi primea o multitudine de comenzi, printre care şi cea pentru panourile decorative din Sufrageria Palatului Regal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.