Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine a fost Roland Garros, cel care a dat numele celebrului turneu de tenis din capitala Franței

www.agerpres.ro
Roland Garros

Openul Franței atrage anula zeci de mii de spectatori și cei mai buni jucători de tenis ai planetei însă nu multă lume știe cine i-a dat nukele care sub care este cunoscut în întreaga lume - Roland Garros.

Născut în Reunion, Eugène Adrien Roland Georges Garros și a studiat la Liceul Janson-de-Sailly din Paris și la Școala de Înalte Studii Comerciale (HEC) din Paris.

Și-a început cariera de pilor în zorii aviației în 1909, când a zburat cu un monoplan Demoiselle (Libelula), o aeronavă care zbura doar cu un pilot ușor.

În 1911 Garros a început să zboare pe monoplane Blériot și a participat la o serie de curse aeriene din Europa cu acest tip de aeronavă, inclusiv la cursa aeriană Paris-Madrid din 1911 și la Circuitul Europei (Paris-Londra-Paris), unde a terminat pe locul al doilea.

Vezi și: Simona Halep a ajuns la Roland Garros, unde e favorită: Visez să câştig fiecare turneu la care particip. Este un pic frig

Pe 4 septembrie 1911 a stabilit un record de altitudine de 3.950 de metri. În anul următor, pe 6 septembrie 1912, după ce aviatorul austriac Philipp von Blaschke a zburat la înălțimea de 4.360 m, el a realizat un nou record de altitudine, zburând la 5.610 m.

Odată cu izbucnirea Primului Război Mondial se alătură armatei franceze. Lui îi este atribuită victoria în prima bătălie aeriană din istorie când a doborât un dirijabil german însă pricipala sa contribuție la dezvoltarea aviației militare a fost dezvoltarea sicronizatorului, inventat de inginerul român George „Gogu” Constantinescu, sistem ce ajuta la sincronizarea focurilor de mitralieră cu rotația elicei.

Roland Garros a murit în 1918 într-o luptă aeriană cu asul aviației germane Hermann Habich.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.