Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine sunt judecătorii care au decis condamnarea Andreei Cosma în primă instanță: Unul dintre ei a optat pentru achitare

andreea cosma

Judecătorii care au decis, marti, condamnarea Andreei Cosma, deputat PSD, la 4 ani de inchisoare, in prima instanta, sunt Valentin Șelaru și Francisca Vasile. Al treilea magistrat din complet a optat pentru achitarea parlamentarului, considerând insa ca ar trebui sa se mentina masurile asiguratorii.

Valentin Șelaru este fost procuror. In perioada in care a activat la Parchetul General, magistratul a fost sef al Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica. Anterior a fost consilier al Laurei Codruta Kovesi.

Francisca Vasile este magistratul care a decis anularea unor probe din dosarul lui Constantin Nicolescu si al trezorierului PSD, Mircea Draghici, hotarare infirmata ulterior de o alta instanta. Magistratul a confirmat redeschiderea unui dosar Tel Drum, recent, cauza pe care DNA a inchis-o in 2013.

Daniel Grădinaru candideaza pentru functia de presedinte al Sectiei Penale a ICCJ. Magistratul a promovat de la Curtea de Apel Bucuresti, iar in spatiul public s-a speculat ca ar fi un apropiat al Liei Savonea, membru CSM, soția fostului coleg de cabinet al lui Cătălin Voicu.

Andreea Cosma, deputat PSD, a fost condamnata, marti, in prima instanta, de ICCJ, la 4 ani de inchisoare.

Andreea Cosma a fost trimisă în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pentru complicitate la abuz în serviciu, într-un dosar în care este acuzată că acceptat să autentifice contractele de vânzare cumpărare prin care SC Plopeni Industrial Parc SA a înstrăinat mai multe imobile ce făceau parte din activul ''Ciuperceasca', potrivit unui comunicat DNA.

Citeste si ALERTĂ Andreea Cosma, deputat PSD, a fost condamnată la 4 ani de închisoare cu executare

In acelasi dosar au fost condamnati fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, Anghel Florin Serghei, si fostul preşedinte al Consiliului de Administraţie al S.C. Plopeni Industrial Parc S.A, împuternicit cu atribuţii de director general, Dănuţ Marcel Cornea, la cate 4 ani de detentie. Potrivit procurorilor, prejudiciul total produs în dauna SC Plopeni Industrial Parc SA este de aproape 18,7 milioane lei.

"Cu opinie separată în sensul următor: 1. În temeiul art. 297 alin. 1 Cod penal raportat la art. 132 din Legea nr. 78/2000, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal şi art. 19 din OUG nr.43/2002 (cu privire la încheierea contractelor de servicii nr. 461/16.05.2008 şi nr. 462/16.05.2008, cu un prejudiciu total de 42.279 lei), prin schimbarea încadrării juridice, în sensul înlăturării dispoziţiilor art. 35 alin. 1 Cod penal, condamnă pe inculpatul Cornea Dănuţ Marcel la o pedeapsă de 3 ani închisoare şi 3 ani interzicerea exercitării drepturilor prev. de art. 66 alin. l lit. a) şi b) Cod penal, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe un termen de supraveghere de 4 ani. În temeiul art. 65 Cod penal, aplică inculpatului Cornea Dănuţ Marcel pedeapsa accesorie a interzicerea exercitării drepturilor prev. de art. 66 alin. l lit. a) şi b) Cod penal. Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul Cornea Dănuţ Marcel va respecta măsurile de supraveghere prev. de art. 93 alin. 1 Cod penal şi obligaţia de a nu părăsi teritoriul României, fără încuviinţarea instanţei, conform art. 93 alin. 2 lit. d) Cod penal, fiind obligat să presteze şi muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile la S.C. Servicii de gospodărire urbană Ploieşti S.R.L. sau Administraţia Parcului memorial “Constantin Stere”. Menţine măsurile asiguratorii luate asupra bunurilor inculpatului Cornea Dănuţ Marcel până la concurenţa sumei de 42.279 lei. Obligă pe inculpatul Cornea Dănuţ Marcel la plata cheltuielilor judiciare avansate de stata în cuantum de 5.000 lei. 2. În temeiul art. 17 alin. 2 raportat la art. 16 alin. 1 lit. b teza I Cod procedură penală, achită pe inculpaţii Anghel Florin Serghei şi Cosma Andreea sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prev de art. 47 raportat la art. 297 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 132 din Legea nr. 78/2000 şi art. 309 Cod penal, respectiv art. 48 rap. la art. 297 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 132 din Legea nr. 78/2000 şi art. 309 Cod penal. În temeiul art. 397 alin. 5 Cod procedură penală menţine măsurile asiguratorii luate faţă de cei doi inculpaţi. În temeiul art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat în ceea ce îi priveşte pe cei doi inculpaţi rămân în sarcina statului", se arata in opinia separata formulata de Daniel Gradinaru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.