Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cineastul Ladj Ly, revelaţia ediţiei de anul acesta a Festivalului de la Cannes, a ajuns în vizorul presei franceze din cauza trecutului infracţional

cinemablend.com
festival cannes

Cineastul Ladj Ly, revelaţia ediţiei de anul acesta a Festivalului de la Cannes, unde lungmetrajul lui de debut „Les misérables” a fost recompensat cu premiul juriului, se află de câteva zile în vizorul presei franceze din cauza trecutului infracţional.

Filmul se află şi pe lista scurtă pentru o nominalizare la categoria „cel mai bun lungmetraj internaţional” a premiilor Oscar 2020 şi este posibil ca scandalul izbucnit în Franţa să influenţeze decizia Academiei americane de film.

Citeşte şi: EXCLUSIV! CE miniştri cu greutate SE LĂUDA Sebastian Vlădescu că are la degetul mic - A încasat milioane de euro spunând că bani vor ajunge și la unul dintre ei

Publicaţiile de dreapta Valeurs actuelles şi Causeur au scris - în mod eronat - că Ladj Ly a fost condamnat pentru complicitate la tentativă de crimă. Cineastul în vârstă de 40 de ani, care a vizitat şi România toamna aceasta, fiind invitat la festivalul Les Films de Cannes à Bucarest, a dat în judecată cele două entităţi pentru calomnie şi defăimare pe bază de rasă.

Săptămâna aceasta, ziarul de stânga Libération a dezvăluit că Ly a fost, de fapt, condamnat în 2009 pentru complicitate la răpire şi sechestrare, pentru care a fost condamnat la 3 ani de închisoare. El a făcut apel în 2012, dar fără succes, şi a executat o pedeapsă redusă la 2 ani.

Potrivit Libération, Ly a fost complice într-o infracţiune organizată de Amad Ly (fără legătură), care locuia în aceeaşi suburbie a Parisului, Montfermeil. Amad Ly şi-a sechestrat sora, după ce a aflat că ea avea o relaţie cu soţul verişoarei lor. El a primit o condamnare de 5 ani de închisoare.

Ladj Ly a mai fost condamnat de două ori înainte de asta: în 2011, când a înregistrat video un episod violent în care a fost implicată poliţia (despre care el vorbeşte în prezent, lungmetrajul abordând acest subiect) - a primit 6 luni de închisoare cu suspendare şi o amendă de 400 de euro, şi în 2012, pentru abuz verbal şi fizic asupra primarului din Montfermeil, Xavier Lemoine. Ladj Ly şi alţi bărbaţi l-au atacat verbal pe primar după un incendiu în care un copil în vârstă de 9 luni a murit. Despre cele două cazuri a scris Le Parisien.

Citeşte şi: MARTOR CHEIE în dosarul Vlădescu audiat în SUA - Unul dintre cei la care ajungeau banii 'datoraţi' de austrieci avea sarcina de a nu lăsa nicio dovadă scrisă

„Les misérables” - care vorbeşte despre relaţia şi violenţele dintre comunitate şi autorităţi în suburbia Parisului - a fost lansat în Franţa în noiembrie şi a înregistrat un succes, cu încasări de 11 milioane de dolari până în prezent. Filmul a fost nominalizat la Globurile de Aur şi, ca propunere a Franţei pentru o nominalizare la Oscar, se află acum pe lista scurtă. Lungmetrajul a fost nominalizat şi la premiile Goya şi Lumière.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.