Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cineastul neozeelandez Geoff Murphy a murit la vârsta de 80 de ani

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Geoff Murphy, actorul și regizorul neozeelandez cunoscut pentru pelicule SF și de acțiune din anii ´80-´90, precum "Sechestrați în tren", a murit luni, la vârsta de 80 de ani, anunță Variety.

Geoff Murphy este cunoscut pentru filme ca "The Quiet Earth" (1985) și pelicule de acțiune precum "În luptă cu timpul/ Race Against Time" (2000) și "Sechestrați în tren/ Under Siege 2: Dark Territory" (1995), scrie Mediafax.

Printre colaborările sale celebre se numără "Orașul infernului/ Dante's Peak", cu Pierce Brosnan și Linda Hamilton (1997), și seria "Stăpânul inelelor/ Lord of the Rings", filme pentru care a condus unități secundare de producție.

Moartea lui Geoff Murphy a fost confirmată de Comitetul pentru Film din Noua Zeelandă, care l-a numit "una dintre figurile majore pentru renașterea cinematografiei neozeelandeze de la finalul anilor ´70 și în anii ´80".

Ca scenarist, regizor și producător, Murphy a semnat trei pelicule - "Goodbye Pork Pie", "Utu" și "The Quiet Earth", considerate în prezent titluri clasice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.