Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciocnire diplomatică: Canada expulzează ambasadorul și însărcinatul cu afaceri ai Venezuelei

canada

Canada a anunţat luni că ambasadorul venezuelean nu mai este "binevenit" şi l-a declarat "persona non grata" pe însărcinatul cu afaceri, ca represalii la expulzarea, în urmă cu două zile, a însărcinatului cu afaceri canadian de către Venezuela, relatează AFP, conform agerpres.ro

Ambasadorul Venezuelei fusese retras anterior retras de Caracas pentru a denunţa sancţiunile canadiene împotriva unor responsabili venezueleni implicaţi în cazuri de corupţie, precum şi încălcările considerate flagrante ale drepturilor omului în această ţară scufundată într-o criză politică şi economică. 

"Anunţ că ambasadorul venezuelean în Canada nu mai este binevenit în Canada. Îl declar, de asemenea, persona non grata pe însărcinatul cu afaceri al Venezuelei", a afirmat într-un comunicat şefa diplomaţiei de la Ottawa, Chrystia Freeland.

Presa internațională 'a sărit în aer', în urma scandalului momentului: 'UE a rămas tăcută la situația legilor justiției din România'


Expulzarea în urmă cu două zile a însărcinatului cu afaceri al Canadei Craig Kowalik este "tipică regimului Maduro care nu încetează să submineze toate eforturile vizând restabilirea democraţiei şi ajutorarea poporului venezuelean", a denunţat ministrul de externe. 

"Canadienii nu vor sta cu braţele încrucişate în timp ce guvernul Venezuelei îşi privează poporul de drepturile sale democratice şi drepturile fundamentale ale omului şi îi refuză accesul la o asistenţă umanitară esenţială", a declarat Chrystia Freeland.

Atac DUR la adresa lui Mihai Tudose, după ce premierul a anunțat că îi va primi pe protestatarii #rezist la Guvern: 'Fără precedent'


Guvernul de la Ottawa a ridicat tonul la adresa regimului condus de preşedintele Nicolas Maduro pentru a-l determina să accepte dialogul cu opoziţia şi a luat o serie de sancţiuni împotriva lui. 

Vineri, Canada a decis, printre altele, să interzică, pe teritoriul său, 52 de oficiali din Venezuela, Rusia şi Sudanul de Sud, pe care îi acuză de corupţie sau de legături cu cazuri de încălcare a drepturilor omului. 

La rândul său, preşedinta Adunării Naţionale Constituante de la Caracas, Delcy Rodriguez, i-a reproşat însărcinatului cu afaceri al Canadei "o ingerinţă permanentă, insistentă, grosieră şi vulgară în afacerile interne ale Venezuelei".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.