Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciolacu îi ia fața lui Cîțu la Bruxelles. SEMNAL după convorbiri cu comisarii europeni: Riscăm să pierdem peste 30 de miliarde de EURO din cauza incompeței

Marcel Ciolacu

Premierul Florin Cîțu a anunțat cu mare fast că va merge la Bruxelles pentru a stabili cu cei din Executivul european ce pași trebuie făcuți pentru ca România să poată absorbi generoasele fonduri dedicate revenirii economice după pandemie. Numai că între timp, liderul Opoziției, Marcel Ciolacu, a avut deja o serie de convorbiri cu oficialii europeni și tabloul nu este deloc unul îmbucurător - `România riscă să piardă fonduri însemnate din cauza incompetenței și nepăsării actualei guvernări`.

Președintele PSD a avut discuții aplicate cu Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Nicolas Schmit, comisarul pentru Muncă și Elisa Ferreira, comisarul pentru Dezvoltare Regională. În discuțiile purtate oficialii europeni au pus accent pe seriozitate și au fost de acord că nu se poate clădi nimic durabil fără un consens național. În context liderul PSD, Marcel Ciolacu, a arătat preocuparea sa și a partidului pe care îl conduce pe problematic salariului minim european și drepturile muncitorilor români în statele Uniunii Europene.

De remarcat apropierea tot mai mare a președintelui PSD de familia socialistă europeană și deschiderea de care se bucură la Bruxelles în contextul în care în urmă cu un an această relație practic nu mai exista. La întâlnire au mai participat Paul Stănescu, secretarul general al PSD și europarlamentarul Victor Negrescu.

Vezi și: Premierul Cîţu anunţă un deficit enorm, de peste 8%: 'Cei de la Comisia Europeană nu sunt fericiţi'

Concluziile discuțiile sintetizate de liderul PSD:

”România riscă să #piardă peste 30 de miliarde de euro din cauza incompetenței și nepăsării actualei guvernări.

Politizarea, bâlbele, lipsa consultării reale cu partidele de opoziție, societatea civilă, partenerii sociali și autoritățile locale au făcut ca tot ce a trimis până acum Guvernul la Bruxelles să fie #respins pe bandă rulantă.

În acest context, am avut în aceste zile discuții cu partenerii noștri europeni pentru a găsi soluțiile cele mai bune astfel încât România să beneficieze cât mai rapid de aceste fonduri, vitale în condițiile în care Guvernul a venit cu un buget de austeritate și a tăiat veniturile la peste 7 milioane de români.

Mă bucur că atât Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, cât și Comisarii pe #Muncă, Nicolas Schmit, și #Dezvoltare, Elisa Ferreira au salutat propunerea noastră referitoare la un consens național asupra acestui plan și au susținut ferm ideea că fondurile trebuie cheltuite #corect și #transparent și, în același timp, planul de redresare să reprezinte o viziune cu adevărat modernă pentru dezvoltarea României.

De asemenea, am discutat despre preocuparea constantă a PSD privind salariul minim european, dar și despre #drepturile muncitorilor români în Europa.”, a scris șeful PSD pe pagina sa de Facebook după convorbirile cu înalții oficiali UE.

România riscă să #piardă peste 30 de miliarde de euro din cauza incompetenței și nepăsării actualei guvernări....

Publicată de Marcel Ciolacu pe Miercuri, 10 februarie 2021

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.