Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Circulaţie feroviară întreruptă între staţiile Sânsimion şi Băile Tuşnad

gazeta de sud
tren zapada

Circulaţia feroviară pe magistrala 400 este momentan întreruptă, joi dimineaţă, între staţiile Sânsimion şi Băile Tuşnad, în judeţul Harghita, din cauza căderii unui arbore pe linia de cale ferată, ca urmare a vântului puternic, informează, într-un comunicat de presă, Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei.

Potrivit sursei citate, din acest motiv, două trenuri sunt oprite în staţiile Sâncrăieni şi Sânsimion. În judeţul Cluj, ninge abundent pe autostrada A3 Turda - Gilău, iar zăpada pe carosabil măsoară, pe benzile numărul unu, aproximativ un centimetri, pe alocuri. Se acţionează cu utilaje de deszăpezire şi de împrăştiere a materialului antiderapant. Sursa citată mai informează că în judeţul Gorj, ninge abundent pe DN67C Novaci - Rânca, iar între kilometrii 19 şi 34+800 zăpada pe carosabil măsoară aproximativ doi-trei centimetri. Se acţionează cu utilaje de deszăpezire şi de împrăştiere a materialului antiderapant.

Un echipaj de poliţie care acţionează în zona Novaci nu permite autovehiculelor neechipate cu anvelope de iarnă accesul către Rânca. Conform reprezentanţilor Poliţiei Transporturi Feroviare Harghita, trei trenuri sunt staţionate în gări şi aşteaptă să îşi poată continua drumul. Este vorba de trenul InterRegio 1644 Beclean-Bucureşti, care este staţionat la Tuşnad Sat, trenul Regio 4501, de la Braşov la Gheorgheni, care e staţionat Bixad (judeţul Covasna) şi trenul Regio 4505, de la Braşov la Siculeni, care e staţionat în staţia Malnaş ((judeţul Covasna).

Sursa citată a mai precizat că toate trenurile care au circulat în timpul nopţii în Harghita au avut întârzieri, din cauza problemelor înregistrate în Braşov. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat că un echipaj de la CFR se află la faţa locului pentru remedierea defecţiunilor, iar în ajutor a fost trimis şi un echipaj de la ISU, cu o autospecială complexă de primă intervenţie. În judeţul Harghita a nins toată noaptea, iar în unele zone s-a înregistrat şi vânt puternic, circulaţia pe drumurile naţionale şi judeţene desfăşurându-se în condiţii de iarnă. Pe unele sectoare de drum din zonele înalte, stratul de zăpadă ajunge şi la cinci centimetri. În timpul nopţii, mai multe tiruri nu au mai putut să-şi continue drumul şi fie au fost tractate de utilajele de deszăpezire, fie au tras pe dreapta, conform Agerpres. Pe drumurile naţionale din judeţ acţionează 14 utilaje cu lamă, iar în timpul nopţii s-au împrăştiat 140 de tone de sare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.