Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CJ Hunedoara: Liberalii s-au făcut de râs. Alin Țambă a preluat atribuțiile de președinte

CJ Hunedoara
Alin Țambă

Asaltul PNL asupra funcției de președinte al CJ Hunedoara s-a dovedit a fi un mare fâs. Aflat în imposibilitatea de a -și exercita mandatul, fiind izolat la domiciliu, președintele ales, Laurențiu Nistor a fost înlocuit temporar cu un consilier județean care a primit atribuțiile conform Codului Administrativ.

Liberalii nu cred în ei înșiși

Deși au propus încă de ieri un candidat, liberalii hunedoreni din Consiliul Județean s-au făcut de râs: nu numai că cel propus să preia funcție a întârziat aproape 20 de minute, dar nu a fost votat nici de proprii colegi, care au lipsit de la ședință. Practic, Goia a obținut 5 voturi, însă doar 3 de la PNL. Celelalte două de la consilierii județeni ai USR. Cu alte cuvinte, doar jumătate dintre consilierii PNL „s-au obosit” să participe la ședință pentru a vota marele „asalt” al liberalilor.

Cu o majoritate liniștitoare, dar și cu o opoziție caraghioasă, PSD și-a impus candidatul, pe Alin Țambă, un tânăr de 31 de ani, fost viceprimar al municipiului Orăștie. Acesta va exercita atribuțiile președintelui pe durata izolării lui Laurențiu Nistor.

„Potrivit art. 192 alin. 4 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 57/2019, În situația în care, atât președintele consiliului județean, cât și vicepreședinții consiliului județean (nu este cazul), se află în situația de imposibilitate de exercitare a mandatului, consiliul județean deleagă un consilier județean care îndeplinește atât atribuțiile președintelui consiliului județean, cât și pe cele ale vicepreședinților consiliului județean, până la încetarea situației respective, cu respectarea drepturilor și obligațiilor corespunzătoare funcției de președinte al consiliului județean. În cadrul procedurii de delegare au mai fost propuși consilierii județeni Adrian Marcel Goia (PNL) și Viorel Arion (PMP). În urma scrutinului secret la care au participat cei 25 de consilieri prezenți, Alin Țambă a primit 17 voturi „pentru”, Marcel Adrian Goia – 5 și Viorel Arion – 3”, a declarat purtătorul de cuvânt al CJ Hunedoara, Bogdan Hăulică.

Alin Țambă s-a născut pe 29 martie 1989 și este absolvent al facultății de Istorie și Filologie din cadrul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Este profesor și a fost ales consilier local în Consiliul Local al Municipiului Orăștie în mandatele 2012-2016, respectiv 2016-2020. În legislatura 2016-2020, Alin Țambă a ocupat funcția de viceprimar al municipiului Orăștie, iar timp de două luni a exercitat atribuțiile primarului ales.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.