Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Claudiu Catana, președintele TLDE: România are nevoie de o generație politică de elită, care să fie capabilă să asigure un viitor liberal României

TLDE
Claudiu Catana

În perioada 14 - 17 februarie 2019 a avut loc, la Sinaia, Școala politică de iarnă TLDE, intitulată ,,Uniunea Europeană, o construcție liberală", organizată în parteneriat cu Institutului de Studii Liberale - ISL. La acest eveniment au avut loc diverse dezbateri politice, un subiect importat referindu-se la faptul că România se află în perioada deținerii Președenției Consiliului Uniunii Europene, dar și în pre-campania alegerilor europarlamentare. La Școala politică de iarnă a TLDE au participat 140 de tineri liberali din întreaga țară, ce au avut parte de lectori cu o pregătire și experiență considerabilă, care au prezentat istoria Uniunii Europene, obiectivele și valorile Uniunii Europene, competențele Uniunii Europene și ale statelor membre, arhitectura instituțională, fundamentul liberal al Uniunii Europene și Parlamentul European. După fiecare modul al Școlii politice, tinerii au profitat de sesiunea de întrebări și răspunsuri pentru a-și clarifica anumite incertitudinii, iar, în final, aceștia au fost evaluați printr-un test grilă.

Vezi și: Șeful AEP, Daniel Barbu, a DEMISIONAT din funcție

Sâmbătă, 16 februarie 2019, tinerii s-au bucurat de prezența dlui. Călin Popescu - Tăriceanu - președinte al ALDE și al Senatului României -, a dlui. Daniel Chițoiu - secretar general ALDE -, a dnei. Renate Weber - europarlamentar ALDE- , a dlui. Daniel Barbu - profesor universitar - și a dlui. Andrei Gerea - vicepreședinte ALDE -.

content-image

Călin Popescu-Tăriceanu a vorbit tinerilor liberali despre rolul României în Uniunea Europeană și cum putem contribui pentru ca această construcție să devină mai trainică. În final, domnia sa a menționat  importanța deținerii Președinției rotative și evoluția României după aderarea la UE, fiind o țară de prim rang. „Cred că este rolul României, mai ales acum când deţine Preşedinţia rotativă, să contribuie la depăşirea crizei proiectului european. Nu trebuie să uităm un lucru, că România nu este o ţară oarecare în UE, este o ţară de prim rang în UE. Fiţi conştienţi de acest lucru. Cel puţin din perspectiva teritoriului, a resursei umane, suntem a şaptea ţară şi în curând vom fi a şasea, după ieşirea Marii Britanii. Am senzaţia că, de multe ori, şi politicienii, dar şi oamenii obişnuiţi se poartă ca un fel de elevi de şcoală care sunt în prima zi de şcoală, la lecţii, când se vorbeşte de UE, când se întâlnesc cu ceilalţi lideri. Suntem totuşi membri ai UE de 12 ani. Prin urmare, România trebuie să contribuie decisiv la redefinirea unui proiect pentru viitorul UE, care să fie bazat pe coeziune şi solidaritate", a conchis președintele ALDE.

Claudiu Daniel Catana, președintele TLDE, a meționat în discursul său entuziasmul și implicarea tinerilor liberali: ,,În toate aceste zile am pus mare accent pe Parlamentul European având în vedere faptul că în următoarea perioadă ne așteptă alegerile europarlamentare. Convingerea mea este că România are nevoie de o generație politică de elită, care să fie capabilă să asigure un viitor liberal României în perioada ce urmează. Avem 10 tineri foarte bine pregătiți care s-au angrenat în alegerile europarlamentare. Alegerile europarlamentare sunt un test pentru noi toți, nu va fi ușor, dar împreună sunt convins că ne vom atinge obiectivul procentual de 15 %’’.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.