Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Claudiu Năsui publică sentințele prin care tatăl și bunica lui au fost condamnați la închisoare, în comunism

Facebook
Claudiu Năsui

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, publică sentințele prin care tatăl său și bunica sa au fost condamnați la închisoare pe vremea comuniștilor. Reacția lui Năsui vine după ce a fost acuzat că părinții lui au făcut parte din Securitate.

Citește și: Decizie cu parfum de război economic: `scandalul AstraZeneca` aruncă Pfizer în față. Cine câștigă, cine pierde

”Iată sentințele de condamnare la închisoare de către securiști a tatălui meu și a bunicii mele.

Una dintre cele mai mari ticăloșii spusă la adresa USR-PLUS, și a mea, de când am intrat în politică este faptul că am avea vreo legătură cu securitatea. Nu este singura, dar cu siguranță este în top 3 de cele mai răspândite manipulări. A fost propagată în forță și sponsorizată cu bani mulți, iar asta fix în campanie.

PSD a decis să scrie această minciună chiar și în moțiunea parlamentară contra mea. Am răspuns în cadrul moțiunii și pun și aici public, sentințele la care făceam referire.

Tatăl meu nu doar că nu a fost securist, dar a fost condamnat la închisoare de către securitate. Iar bunica mea a făcut închisoare la Sighet pentru că a ajutat partizanii anti-comuniști care făceau rezistență tocmai contra securității.

Prima, sentința de condamnare la 7 ani de închisoare a tatălui meu pentru infracțiunea de „refuz de înapoiere în țară”. Decizia pronunțată, culmea ironiei, de căpitanul de securitate Doru Viorel Ursu, devenit, după revoluție, ministru de interne în guvernul Ion Iliescu – Petre Roman.

A doua, sentința de condamnare la 5 ani de închisoare a bunicii mele, în 1949, pentru „uneltirea contra ordinii sociale”. Adică pentru că a ajutat rezistența anti-comunistă din nordul țării. Nu vă mai spun cine conducea represiunea comunistă în perioada aceea în nordul țării.

Minciunile la adresa familiei mele au ajuns prea departe. De aceea am depus la senat un proiect de lege prin care să facem un registru cu toți securiștii din decembrie 1989.

Hai să vedem toți securiștii. Absolut toți care, apropo, primesc și pensie specială acum pentru marile servicii aduse statului. Și nu doar atât. Hai să vedem toate rudele de până la gradul 3 ale securiștilor care sunt acum în politică (parlamentari, primari, funcții alese, etc.).

Măcar la 31 de ani de la revoluție, să aflăm și noi cine au fost securiștii și cine le sunt rudele care dominat politica timp de atâția ani.

Proiectul poate fi găsit aici: https://senat.ro/legis/lista.aspx?nr_cls=b85&an_cls=2021”, scrie Claudiu Năsui.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.