Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Clinica Optisan Zalău tratează ambliopia (ochiul leneș) la copii și adulți și oferă șanse la cariere de succes

Clinica Optisan Zalau
dentist

Specialiștii Clinicii Optisan au reușit să schimbe viețile tinerilor care visau să fie militari, polițiști, pompieri sau jandarmi și au fost declarați inapți la examenul medical din cauza ambliopiei (ochi leneș). Așadar, dacă ai ambliopie (ochi leneș) și ai fost declarat INAPT pentru o carieră militară? Clinica Optisan te ajută să își urmezi visul!

Dorință de a evolua, dragoste pentru profesia de medic, muncă, perseverență, empatie față de fiecare pacient care îi trece pragul clinicii, profesionalism. Așa ar putea fi descris fondatorul Centrului Oftalmologic Optisan – Dr. Alexandru Dimitriu, medic primar oftalmolog, cel care în ultimii ani a reușit să obțină rezultate remarcabile în terapia ambliopiei (ochi leneș). Deși nu îi place să vorbească prea mult despre sine, vorbește cu însuflețire despre munca sa, despre echipa sa și despre proiectul său legat de terapia vizuală (un domeniu puțin cunoscut în România, însă folosit în SUA pentru diferite afecțiuni). Vorbește cu căldură despre pacienții săi și cu bucurie că reușește să îi ajute și unora chiar să le schimbe viețile, dar vorbește cu mândrie și despre echipa pe care a reușit să o construiască în jurul său, despre oamenii pe care i-a ales și i-a format să-i fie alături la Centrul Oftalmologic Optisan Zalău.

content-image

În ultimii ani, echipa Clinicii Optisan a văzut adevărate drame ale unor tineri ambițioși și entuziaști să devină ofițeri de armată, polițiști, pompieri sau jandarmi. Drame, și nu e un cuvânt mare, pentru ca au văzut disperarea cu care au primit vestea că au ambliopie. Un diagnostic care i-a făcut inapți pentru a urma o carieră militară.

Mama unei tinere le-a povestit, cu lacrimi în ochi, că a descoperit problema fiicei sale în momentul în care pregăteau dosarul pentru înscrierea la Academia Militară și au fost la vizitele medicale. Evident, diagnosticul de Ambliopie (ochi leneș) i-a adus și ștampila INAPT pe baremul medical. “De patru ai ne pregătim pentru examenul de admitere la Academia Militară, patru ani de studiu, de ore în particular de sacrificii, de muncă asiduă pentru ca fiica mea să facă careriera pe care o visează de mică. Nici o clipă nu ne-am gândit că ar putea fi o problemă de vedere. Nu s-a plâns niciodată, nu mi-a spus că nu vede și nici nu m-am gândit o clipă să o duc la oftalmolog. De aceea mă simt foarte vinovată.”, spunea doamna Maria cu lacrimi în ochi.

Cazurile ca cel descris mai sus sunt numeroase. Ambliopia (ochiul leneș) nu doare însă este o afecțiune gravă. În primul rănd, o persoană diagnosticată cu ambliopie nu percepe lumea la fel ca pe persoanele cu vedere bună la ambii ochi. Persoanele cu ambliopie nu au vedere binoculară, deci stereopsia (vederea 3 D) este afectată, fapt pentru care percepția imaginilor în spațiu este afectată, contrastul culorilor este deficitar, profunzimea imaginilor nu este percepută. Ca să nu mai vorbim că, având vedere la un singur ochi, în cazul în care intervine un accident la ochiul văzător persoana cu ambliopie poate deveni nevăzătoare sau, în cel mai bun caz, slabvăzătoare.

http://www.optisan.ro/testimoniale/

content-image

Revenind la tineri dornici de cariere militare, care descoperă întâmplător că au ambliopie, trebuie să le spunem că șansa lor spre aceea carieră este la Clinica Optisan din Zalău. După ani de studiu și sute de pacienți tratați, putem spune că este singura clinică oftalmologică din țară care tratează cu success ambliopia, atât la copii cât și la adulți. De altfel, Clinica Optisan a reușit să distrugă mitul conform căruia ambliopia poate fi tratată doar până la vârsta de 7-9 ani. Toate acestea s-au întâmplat datorită perseverenței unui medic oftalmolog, dr. Alexandru Dimitriu, care initial datorită curiozității legate de tot ce însemnă inovoție, a investițiilor în aparatură și în oameni bine pregătiți iar apoi datorită rezultatelor obținute, a pus la punct o metodă de tratament bazată pe terapie vizuală, prin care dă șansa copiilor și adulților să își recupereze vederea și să își urmeze visurile.

Se poate spune că în ultimii ani Dr. Alexandru Dimitriu și specialiștii Clincii Optisan au schimbat vieți. Zeci de tineri au ajuns la Clinica Optisan, au fost investigați și au intrat în programul de recuperare a vederii ochiului leneș (ambliop) și-au recuperate vederea iar apoi și-au urmat visul de a deveni militari, polițiști, pompieri sau jandarmi.

https://www.youtube.com/playlist?list=PLJqvfZud2dWwethOehuMacyN001bNV0GO

content-image

Ne putem lesne imagina (sau poate nu?) ce poate fi în sufletele părinților și copiilor care se pregătesc ani la rând studiind pentru examenul de admitere iar la final primesc verdictul INAPT pentru profesia pe care și-o dorec. Li se spulberă un vis, li se năruie viața. De aceea, în momentul în care vă hotărâți să urmați o carieră medical, care presupune trecerea unor bareme medicale, faceți și o consultație oftalmologică. Chiar dacă vi se va pune diagnosticul de ambliopie (ochi leneș) veți putea să vă recuperați vederea în timp util la Clinica Optisan și la depunerea dosarului pe fișa medical să scrie APT la toate rubricile.

Protocolul de recuperate a vederii ochiului leneș durează circa 8-9 luni, timp în care sunteți monitorizați permanent de specialiștii clinicii. De aceea, nu pierdeți timpul sunați la 0735515727, discutați cu specialiștii în recuperarea vederii și pregătiți-vă pentru viață! Terapia vizuală este non-invazivă, nedureroasă, fără reacții adverse iar specialiștii clinicii vă vor îndruma pas cu pas în obținerea rezultatului droit.

content-image

La ora actuală, la Centrul Oftalmologic Optisan Zalău ajung pacienți din întreaga țară și din Europa  (Italia, Germania, Danemarca, Norvegia) iar clinica a fost contactată și de pacienți din Columbia și India. Pentru pacienții sosiți din străinătate specialiștii clinicii vorbesc limbile engleză, rusă, franceză și maghiară, însă se asigură translator pentru orice limbă în cazul în care este necesar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.