Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Clipe de panică la percheziţiile DNA de la Consiliul Judeţean Vâlcea: Un patron a făcut INFARCT

infarct atac de cord

DNA-ul face victime pe unde merge. În timpul percheziţiilor de la CJ Vâlcea lucrurile au degenerat. În cursul percheziţiilor efectuate la sediile unor agenţi economici, un administrator de firmă a făcut infarct, fiind necesară intervenţia unui elicopter SMURD pentru a fi transportat de urgenţă la Bucureşti, unde a fost operat.

Procurorii DNA au plecat, miercuri seara, de la sediul Consiliului Judeţean Vâlcea cu mai multe documente de la compartimentul tehnic, în urma unor percheziţii care au avut loc în cursul zilei la sediul instituţiei, dar şi la mai multe societăţi comerciale şi la domiciliile administratorilor acestora, într-un dosar care vizează lucrări de infrastructură în domeniul situaţiilor de urgenţă, precum şi fonduri europene.

Referitor la aceste percheziţii, preşedintele interimar al CJ Vâlcea, Gheorghe Păsat, a declarat că "verificările au la bază mai multe sesizări şi că angajaţii instituţiei colaborează cu organele de control, fără a împiedica desfăşurarea anchetei". Astfel, încă de miercuri dimineaţa, procurorii DNA au descins la sediul Consiliului Judeţean Vâlcea, compartimentul vizat fiind cel tehnic, care este condus de inginerul Florea Mierluşi.

Citeşte şi: Motivul pentru care DNA a 'scotocit' la Universitatea din Oradea: Ce spun profesorii

Potrivit surselor judiciare, descinderile au avut ca obiect lucrările pe situaţii de urgenţă, realizate în cursul anului trecut de mai multe societăţi comerciale prin încredinţare directă, în cazul mai multor localităţi din judeţ. Conform surselor citate, aceste verificări s-au făcut în cazul unor comune care au raportat fictiv "situaţii calamitate", pentru care au fost alocate fonduri şi unde "au fost decontate lucrări neexecutate". În cursul percheziţiilor efectuate la sediile unor agenţi economici, un administrator de firmă a făcut infarct, fiind necesară intervenţia unui elicopter SMURD pentru a fi transportat de urgenţă la Bucureşti, unde a fost operat.

Citeşte şi: Rusia ameninţă SUA şi Europa: Ce i-a scos din minţi pe ruşi

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, transmis Agerpres, procurorii au efectuat 17 percheziţii în Bucureşti şi judeţul Vâlcea, într-un dosar privind fapte comise în perioada 2013 - 2014. "Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Piteşti efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie comise în perioada 2013 - 2014. În cursul zilei de 30 martie, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 17 locaţii, situate în municipiul Bucureşti şi judeţul Vâlcea, din care una este sediul unei instituţii publice, restul reprezentând sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice".  În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei. Percheziţiile procurorilor au vizat sediul Consiliului Judeţean Vâlcea şi domiciliile unor angajaţi ai instituţiei.

Citeşte şi: Google a făcut schimbări majore: Hackerii nu mai au scăpare

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.