Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Clorul ne ajută să avem apă mai bună

robinet

Întotdeauna au fost și, probabil, vor fi, două tabere de consumatori de apă în București: cei care beau apă de la robinet și cei care beau doar apă îmbuteliată. Sunt multe motive pentru care cei care beau doar apă la PET le folosesc să își apere opțiune. Și probabil că fiecare dintre ele ar merita analizat în detaliu. Dar poate cel mai frecvent, și, astfel, cea mai frecventă critică la adresa apei de la robinet, îl reprezintă clorul.

Vezi și: Prognoza meteo - Cum va fi iarna 2016-2017/ VIDEO

Da. Clorul din apă. Toți știm că apa din rețea este tratată cu clor. Mulți chiar îl simțim sau, măcar, observăm că apa are un aspect specific. Și cum la școală am învățat că apa este insipidă, incoloră și inodoră, evident că unii dintre noi suntem revoltați când aflăm, vedem și simțim că apa de la robinet conține clor. Dar oare chiar atât de rău să fie clorul acesta?

Ceea ce trebuie spus din capul locului este că folosirea clorului în apă nu este o invenție românească, menită a evita folosirea unor tehnologii mai eficiente, dar mai scumpe. Nu. Clorinarea este o soluție universal folosită pentru că este eficientă. Da. Este și relativ ieftină, dar motivul principal pentru care e folosită peste tot ține de faptul că nu prea există alte soluții care să poată fi aplicate, cu succes, la purificarea apei din rețea. Prin urmare, nu pentru că noi, românii, suntem mai amărâți și fără drepturi ni se pune clor în apă, ci tocmai pentru că suntem și noi în rândul lumii. Mai mult, specialiștii în domeniu chiar recomandă această soluție care, conform revistei Life, reprezintă cel mai important progres în domeniul sănătății din secolul 20.

Bun, dar, atunci, de ce simțim clorul din apă? Poate aici intervine maniera românească de a face treburile și, ca să nu existe reclamații că nu se pune clor, se pune prea mult. Nici măcar asta nu e adevărat. Și nu e adevărat pentru că și românii, din București sau din altă parte, sunt tot oameni. Iar mulți oameni au prostul obicei de a simți chiar și cantități infime de clor în apă. Cantități atât de mici încât nici măcar nu ar reuși să dezinfecteze apa.

În concluzie, singurul lucru pe care îl putem spune atunci când simțim clor în apa de la robinet este că apa respectivă a fost tratată și este sigură pentru consum. Iar dacă ne deranjează gustul de clor, avem soluții pe cât de simple, pe atât de eficiente. Putem lăsa un pic să curgă apa de la robinet și, ca să nu consumăm apă în exces, putem strânge apa de băut într-un vas pe care să îl lăsăm descoperit o vreme, înainte de a consuma apa. Sau putem adăuga câteva picături de suc de lămâie, ori niște mentă. O soluție elegantă și la îndemână.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.