Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Clotilde Armand şi-a inventat propria lege - Primarul Sectorului 1 ignoră o decizie a judecătorilor/ DOCUMENT

Facebook
Clotilde Armand

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, ignoră o decizie executorie a Tribunalului Bucureşti. Dincolo de gravitatea gestului, urmările ar putea fi dezastruoase pentru administraţia locală a Sectorului 1.

Tribunalul Bucureşti a decis marţi, 30 martie 2021, să suspende executarea hotărârii Consiliului Local al Sectorului 1 prin care s-a adoptat reorganizarea unor structuri din subordinea CL, propusă de primarul Clotilde Armand. Suspendarea este executorie, chiar dacă decizia instanţei poate fi atacată cu recurs, iar suspendarea este valabilă până la judecarea pe fond a cererii de anulare a reorganizării.

Cu toate acestea, Clotilde Armand a decis să redacteze un proiect de buget în care structurile desfiinţate prin hotărârea suspendată nu sunt finanţate. În schimb, sunt finanţate structurile înfiinţate chiar prin hotărârea de reorganizare. În susţinerea deciziei sale, Clotilde Armand prezintă o opinie de-a dreptul şocantă a Direcţiei Juridice a Primăriei: suspendarea hotărârii de consiliu local privind reorganizarea ar avea efecte doar pe viitor.

Potrivit art. 14 din Legea 554/2004 a contenciosului administrativ, în cazuri bine justificate şi pentru prevenirea unei pagube iminente, după sesizarea autorităţii publice care a emis actul sau a autorităţii ierarhic superioare (plângere prealabilă), persoana vătămată poate să ceară instanţei competente să dispună suspendarea executării actului administrativ unilateral până la pronunţarea instanţei de fond pe cererea de anulare.

Cum însăşi ideea de suspendare se bazează pe prevenirea unei pagube iminente,  este absurdă interpretarea în sensul menţinerii efectelor deja produse de actul administrativ (desfiinţarea unor structuri şi înfiinţarea altora). La fel ca în cazul anulării (procedura urmărită pe fond), şi suspendarea produce efecte ex tunc (retroactiv, asupra tuturor faptelor şi actelor rezultate din actul suspendat).

În cazul în care, la finalul procesului, instanţa va da câştig de cauză reclamanţilor şi va anula hotărârea de consiliu local privind reorganizarea, vor exista mai multe structuri nefinanţate prin bugetul local şi mai multe structuri finanţate, dar legal inexistente.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.