Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CM 2022: Sir Geoff Hurst l-a felicitat pe Mbappe pentru tripla din finala cu Argentina

Messi Mbappe

Sir Geoff Hurst, autorul unei triple în finala Cupei Mondiale de fotbal din 1966, l-a felicitat duminică seară pe succesorul său la acest capitol, atacantul francez Kylian Mbappe, care a reuşit o performanţă similară în finala Cupei Mondiale 2022 din Qatar, pierdută de Franţa în faţa Argentinei, informează AFP.

"Felicitările mele lui Mbappe şi orice s-ar întâmpla, mi-a plăcut mult!", a scris, pe Twitter, Sir Geoff (81 ani), după al treilea gol al francezului, duminică seară, înainte de şedinţa penalty-urilor care a fost fatală francezilor.

De la Hurst la Mbappe au trecut 56 de ani fără ca un finalist să poată înscrie de trei ori. Anglia a câştigat în final cu 4-2 în prelungiri contra Germaniei de Vest, în 1966 pe Wembley.

Selecţionata Argentinei a cucerit al treilea său titlu mondial după ce a învins Franţa cu scorul de 4-2 la loviturile de departajare, duminică seara, în finala Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, în care scorul a fost egal, 3-3 (2-0, 2-2), la capătul prelungirilor, pe Lusail Stadium din Al Daayen.

Echipa Albiceleste şi-a trecut în palmares astfel al treilea său titlu mondial, după cele obţinute în 1978 şi 1986.

Lionel Messi (23 - penalty, 109) şi Angel Di Maria (36) au marcat pentru Argentina, în timp ce fenomenalul Kylian Mbappe a înscris toate golurile Franţei (80 - penalty, 81, 118 - penalty). La loviturile de departajare, Messi, Dybala, Paredes şi Montiel au fost cei care au adus trofeul aproape, de la francezi marcând Mbappe şi Kolo Mouani, în timp ce Coman şi Tchouameni au ratat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.