Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coaliția de guvernare a transformat Ministerul Muncii într-o simplă registratură pe legea pensiilor de serviciu

fortune.com
Marius Budăi

Ministrul Muncii, Marius Budăi (PSD), a declarat marți seară, la Antena 3, că instituția pe care o conduce are rolul, potrivit unei decizii a coaliției de guvernare, doar să strângă propunerile ministerelor de resort pentru pensiile de serviciu, fără să facă propuneri.

El a fost întrebat cum va proceda după ce Comisia Europeană a transmis Guvernului Ciucă un punct de vedere, consultat de ȘTIRIPESURSE.RO, în care afirmă că proiectul de lege privind pensiile de serviciu (inclusiv pensiile militare) ar avea ca rezultat „doar economii foarte limitate și nu ar aborda suficient sustenabilitatea fiscală și, în special, echitatea”.

„Pai cum o rezolv? Coalitia a decis formarea unui grup de lucru. S-a decis ca ministrii de resort sa vina cu amendamente astfel incat jalonul (din PNRR) sa fie indeplinit”, a spus ministrul Muncii.

Budăi a adăugat: „Nu dau pe nimeni eu, spun ce s-a intamplat. Ministrii trebuie sa vina cu amendamente, coalitia a luat clar o decizie”.

„Ministerul Muncii nu are drept de inititiva pe pensiile magistratilor, de exemplu. Ministerul Muncii e titular de jalon si inventariaza propunerile ministrilor de resort”, a precizat Marius Budăi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.