Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coaliția începe să preia controlul asupra 'pachetului media': S-a deschis procedura pentru demiterea conducerilor SRR și SRTV

mass media

Comisiile parlamentare reunite de buget-finanțe au dat, miercuri, avize negative pentru execuțiile bugetare ale SRR (Radioul public) pe 2018 și 2019. Rapoartele de execuție bugetară au fost prezentate de președintele instituției, fostul senator PSD Georgică Severin.

De asemenea, a primit aviz negativ și execuția bugetară a TVR pe 2018 și 2019, raportul instituției fiind prezentat de directoarea Doina Gradea.

Coaliția vrea să schimbe conducerile TVR și SRR stabilite în vremea fostei guvernări PSD. De asemenea, coaliția va mai face modificări în componența CNA și a Agerpres.

Deputatul PNL Florin Roman a invocat, în sprijinul avizului negativ, raportul Curţii de Conturi.

Liderul grupului PSD din Senat, Lucian Romaşcanu, a afirmat că avizul negativ are "încărcătură politică". El a susţinut că execuţia bugetară este "corectă" şi că "oamenii din Radio s-au chinuit cu bani din ce în ce mai puţini".

Preşedintele - director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Georgică Severin, a declarat, la rândul său, că un aviz negativ al Comisiilor de buget-finanţe relevă că "anumite cifre nu ar fi fost corecte", ori acestea sunt "reale". El a explicat că schimbarea preşedintelui - director general şi a Consiliului de Administraţie al SRR se poate face pe baza raportului negativ al Comisiilor de cultură, "unde sunt lucrurile mult mai aproximative". Severin a menţionat că, deşi instituţia a fost verificată şi câte patru - cinci luni pe an, Curtea de Conturi "nu a găsit nimic semnificativ în activitatea SRR" şi că Radioul public, "din punct de vedere economic şi financiar, şi-a îndeplinit misiunea".

Avizele vor fi trimise Comisiilor de cultură ale Parlamentului care vor elabora rapoartele, ce vor intra în dezbaterea plenului reunit al Legislativului

Citește și: Emanuel Ungureanu admite că sunt tensiuni în coaliție și acuză PNL: 'Dorința de a reface în culise alianța cu PSD este cât se poate de clară' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.