Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cod roşu de caniculă în 16 oraşe din Italia. Un incendiu de pădure care face ravagii pe insula Elba a dus la evacuarea a 700 de persoane

Cod roşu de caniculă în 16 oraşe din Italia. Un incendiu de pădure care face ravagii pe insula Elba a dus la evacuarea a 700 de persoane

Un incendiu de pădure care face ravagii pe insula italiană Elba începând de luni seara târziu a dus la evacuarea a 700 de persoane, informează DPA, precizând totodată că Ministerul italian al Sănătăţii a anunţat că un cod roşu de caniculă este în vigoare marţi în 16 oraşe din Italia, informează Agerpres.

Evacuările au vizat un camping şi mai multe clădiri rezidenţiale, a anunţat Protecţia Civilă din regiunea Toscana marţi pe platforma online X, fosta Twitter.

Paisprezece hectare au fost mistuite de flăcări, însă marţi dimineaţă incendiul era sub control.

Dacă situaţia nu se va deteriora, persoanele evacuate ar putea reveni la casele lor în cursul zilei de marţi.

Pădurile dintre oraşele Rio Marina, Porto Azzurro şi Ortano au fost în mod particular afectate de incendiul de pe Elba, o insulă populară în rândul turiştilor. Până în prezent nu au fost raportate victime.

Potrivit pompierilor, incendiul a izbucnit luni seara şi s-a extins rapid din cauza vântului.

Într-o mare parte a restului ţării, locuitorii se confruntă cu temperaturi de până la 38 de grade Celsius, a indicat Ministerul Sănătăţii.

Regiunile nordice şi centrale ale Italiei sunt în mod particular afectate. Potrivit serviciului meteorologic Ilmeteo.it, din cauza zonei de înaltă presiune "Nero", temperaturile din oraşe ca Roma, Florenţa şi Bologna ar putea ajunge la 38 de grade Celsius.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.