Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Codrin Ștefănescu, reacție EXPLOZIVĂ la votul pentru Kovesi: MIZA deciziei din comisia LIBE și o întrebare-cheie pentru Bruxelles

jurnalul.antena3.ro
codrin-stefanescu-psd

Secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, a declarat miercuri, pentru ȘTIRIPESURSE.RO, după votul din comisia LIBE a Parlamentului European cu privire la candidatura Laurei Codruța Kovesi la funcția de procuror-șef european, că este revoltător cum „șefa călăilor” din România, care a condus o instituție care a distrus destine, să fie susținută politic de un grup restrâns din UE. Codrin Ștefănescu a adăugat că românii au înțeles, în acest fel, care este miza alegerilor europarlamentare.

„Un grup restrâns de politicieni din Uniunea Europeană desemnează în funcții, inclusiv în funcția de procuror-șef european, oameni în urma unor proceduri strict politice. Uneori aceste proceduri nu au nicio legătură cu susținerea din partea unei țări, a unui guvern, a unei națiuni și nu au nicio legătură cu democrația. Din această perspectivă, acestă preocupare și critică a Bruxelles-ului față de legile justiției și față de modificările pentru consolidarea drepturilor și libertăților cetățenești și laitmotivul lor legat de independența procurorilor sunt expresia unui fariseism acut. Pur și simplu vorbim despre ipocrizie la cel mai înalt nivel. Cum ar fi dacă după modelul desemnării procurorului-șef european, România ar negocia politic, de exemplu, în comisiile parlamentare, între grupurile politice, și ar vota în Parlament procurorii de rang înalt, cum sunt Procurorul General, șefii DNA și DIICOT și așa mai departe?”, a declarat secretarul general PSD, Codrin Ștefănescu, pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

Potrivit acestuia, este „absolut revoltător” să fie promovată Kovesi în fruntea Parchetului European în condițiile în care aceasta a fost „șefa călăilor” din România și a condus o instituție care a distrus destine.

„Noi, în România, avem altă procedură, noi încercăm să apărăm drepturile și libertățile persoanelor călcate în picioare. Dacă ei au ajuns la concluzia că șeful călăilor din România care ani de zile a încălcat tot ce înseamnă drepturi și libertăți cetățenești și a condus o instituție care a falsificat probe, o instituție care a călcat în picioare destine, uneori s-a lăsat cu pierderi de vieți omenești în urma unor anchete abuzive, în România încă avem în inchisori oameni total nevinovați, oameni care și-au pierdut cariera, sănătatea, unii și-au pierdut familiile sau pur și simplu au decedat în închisori, și ajungi ca o astfel de persoană să fie promovată, este absolut revoltător”, a mai declarat Codrin Ștefănescu.

Secretarul general al PSD a adăugat că prin votul din comisia LIBE, românii vor înțelege care este miza alegerilor europarlamentare.

„Mai mult decât atât, este pe înțelesul tuturor, pentru că dezbaterile au fost transmise pe toate televiziunile europene și nu numai, cum o persoană care minte în Parlamentul European poate să fie susținută politic și promovată. Asta nu va face decât să întărească în Europa, pentru alegerile europarlamentare, toate grupurile politice naționaliste, radicale, patriotice și să întărească ideea că este nevoie de o schimbare. Același lucru se va înțelege și în România. Românii au înțeles că trebuie să ne batem pentru drepturile noastre, ale țării noastre și ale națiunii noastre pe toate fronturile și au înțeles acum românii care este miza alegerilor europarlamentare din 26 mai, de a alege între PSD, un partid românesc 100% care susține interesul țării noastre și o pleiadă de partide care fie votează împotriva României, fie susțin astfel de personaje la nivel politic care sunt în general împotriva intereselor țării noastre”, a precizat Codrin Ștefănescu.

Citește și alte știri despre același subiect:

Cum au votat europarlamentarii in Cazul Kovesi. Reprezentantii PNL au influențat decisiv votul în favoarea lui Kovesi

VIDEO - Dragnea, întrebat despre Kovesi de un jurnalist străin: 'I don't speak english'

Laura Codruța Kovesi, prima reacție după victoria din Comisia LIBE .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.