Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Colaborarea dintre SUA şi ONU, fundamentală pentru a combate problemele planetei

ban ki-moon

Colaborarea dintre SUA şi ONU va fi fundamentală pentru a combate problemele planetei, cum ar fi războaie, încălcări ale drepturilor omului, catastrofe umanitare şi climatice, a subliniat vineri viitorul secretar general al Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, potrivit AFP. "Cooperarea dintre SUA şi Naţiunilor Unite este esenţială pentru a îmbunătăţi situaţia mondială actuală", a declarat fostul premier portughez socialist, care îi va succeda la 1 ianuarie sud-coreeanului Ban Ki-moon şi care a susţinut un discurs la Washington alături de secretarul de stat american John Kerry.

Această colaborare între ONU şi prima putere mondială "va contribui la dezvoltarea durabilă, la drepturile omului şi la pace şi securitate pentru a face astfel încât ONU să aibă o reală valoare adăugată în rezolvarea celor mai dramatice situaţii cu care se confruntă lumea astăzi", a explicat Guterres, recunoscând că se înregistrează "o înmulţire semnificativă a conflictelor şi că oamenii suferă enorm". Până recent Înalt Comisar al ONU pentru refugiaţi, Guterres a fost nevoit să facă faţă, din cauza conflictului din Siria, celei mai grave crize umanitare după cel de-Al Doilea Război Mondial. În faţa presei, John Kerry a spus că Antonio Guterres este 'omul momentului', care are "mari responsabilităţi, dar şi energia, competenţele şi experienţa" necesare.

Portughezul, oficial numit la 13 octombrie de către cei 193 de membri ai ONU pentru un mandat de cinci ani cu aprobarea celor 15 ţări din Consiliul de Securitate, va avea ca misiune să consolideze o instituţie slăbită de tensiunile între marile puteri şi înmulţirea conflictelor în lume, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.