Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Colegii lui l-au salvat în Parlament, dar acum Daniel Zamfir cere remanierea lui Virgil Popescu

Inquam Photos/ Octav Ganea
Catalin Zamfir

Ministrul Energiei, Virgil Popescu (PNL), este veriga slabă a Guvernului și nu trage la aceeași căruță, declară senatorul PSD Daniel Zamfir. El precizează, pe de altă parte, că OUG pe energie va fi corectată în Parlament. Virgil Popescu a trecut de moțiunea simplă în Parlament, salvat fiind chiar de voturile deputaților PSD, colegii lui Daniel Zamfir.

Daniel Zamfir spune, la RFI, că OUG pe energie va fi modificată în Parlament, informează Mediafax.

”E o Ordonanță care în mare parte rezolvă anumite lucruri, dar are de asemenea multe scăpări, n-au fost introduse instituțiile publice, spitale, școli, biserici, acolo nu există o compensare a prețurilor. Ca atare, o vom face, vom corecta acum Ordonanța care ajunge în Parlament. Bineînțeles, vom veni și cu ceea ce acum va stabili Uniunea Europeană. Cred că de săptămâna viitoare putem să implementăm și noi rapid aceste măsuri”, spune Zamfir.

Senatorul PSD îl critică dur pe ministrul Energiei, Virgil Popescu și spune că este „veriga slabă a Guvernului”.

„Domnul Popescu este veriga slabă din acest Guvern. Noi nu putem să mergem împreună în această guvernare, de la care oamenii au așteptări, cu cineva care nu trage la aceeași căruță. Or ceea ce am făcut noi de atâta timp și facem în continuare este să atragem atenția că lucrurile trebuie schimbate din interior. Soluția nu e să rupem coaliția, pentru că nu trebuie să plece Popescu”, a mai spus senatorul PSD.

Întrebat de ce nu au social-democrații moțiunea simplă a USR, îndreptată chiar împotriva lui Virgil Popescu, senatorul PSD Daniel Zamfir a spus că acest lucru nu ar fi dus la demiterea ministrului.

„O moțiune simplă împotriva domnului Popescu nu ar fi dus la demiterea domnului Popescu. E foarte corect (ar fi fost un pas important - n.r.). N-ar fi făcut altceva decât să-i inflameze pe partenerii noștri de coaliție, pentru că, sigur, n-am fi
respectat protocolul coaliției și PSD nu va mai face vreodată acest acest, să voteze împotriva unui ministru al Guvernului din care face parte. Asta nu înseamnă că noi îl susținem pe domnul Popescu. Credem cu tărie că domnul Popescu trebuie remaniat”, a mai spus Zamfir.

Despre măsurile în materie de energie pe care le critică, dar la vot le susține, pentru că PSD face parte din guvern, Daniel Zamfir a răspuns: „Majoritatea oamenilor au așteptări de la PSD, vor ca PSD să rezolve inclusiv problema prețurilor la energie. Ca atare, această luptă cu PNL în interiorul coaliției chiar nu ne-o dorim. De ce ne-am dori-o? Sunt cumva alegeri peste două-trei luni și trebuie să facem vreo campanie electorală? Nici vorbă. Din contră, interesul nostru este ca această coaliție să fie stabilă, această coaliție trebuie să treacă cu bine peste această perioadă extrem de dificilă”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.