Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coloana sonoră a filmului 'A Star Is Born' înregistrată de Bradley Cooper şi Lady Gaga a debutat pe primul loc în Billboard 200

lady gaga

Coloana sonoră a filmului „A Star Is Born” înregistrată de Bradley Cooper şi Lady Gaga a debutat pe primul loc în Billboard 200, reprezentând al cincilea material de studio al cântăreţei care ajunge în fruntea clasamentului şi primul pentru actorul american, scrie news.ro.

Lansat pe 5 octombrie prin Interscoper Records, albumul a fost vândut în 231.000 de unităţi în săptămâna încheiată pe 11 octombrie, potrivit Nielsen Music.

Aceasta a fost cea mai bună săptămână din punct de vedere al vânzărilor unei coloane sonore din ultimii trei ani şi jumătate, de la „Fifty Shades of Grey” (258.000 de unităţi vândute în 28 februarie 2015).

Lady Gaga a mai fost prezentă în fruntea clasamentului american al albumelor cu „Joanne” (2016), „Cheek to Cheek”, colaborarea ei cu Tony Bennett (2014), „ARTPOP” (2013) şi „Born This Way” (2011).

În plus, este cântăreaţa cu cele mai multe albume clasate pe primul loc în decurs de un deceniu, depăşind-o pe Taylor Swift, care are patru.

Per ansamblu, şase artişti au cinci albume sau mai multe care au ajuns pe primul loc în top în ultimul deceniu: Drake (opt), Justin Bieber (şase), Future, J. Cole, Lady Gaga şi Kanye West (cu câte cinci).

Filmul „A Star Is Born”, regizat de Cooper, care joacă alături de Lady Gaga, a generat încasări totale de 94,2 milioane de dolari în Statele Unite şi Canada în cele zece zile de la premieră.

Lungmetrajul este a patra versiune „A Star Is Born”, după cea cu Barbra Streisand şi Kris Kristofferson din 1977, cea cu Judy Garland şi James Mason din 1954 şi originalul din 1937, cu Janet Gaynor şi Fredric March.

Citește și: Familia regală a Marii Britanii face marele anunț: Ducesa Meghan de Sussex este însărcinată

Doar coloana sonoră a filmului cu Streisand şi Kristofferson s-a clasat pe primul loc în top, unde a petrecut şase săptămâni (februarie - martie 1977).

Pe locul al doilea în clasamentul actual Billboard 200 s-a clasat „Trench” al grupului twenty one pilots. Albumul a debutat cu 175.000 de unităţi vândute şi este al doilea disc al trupei care ajunge în top 10.

„Tha Carter V” al lui Lil Wayne a coborât două locuri, până pe trei, după a doua săptămână de la lansare, când a fost vândut în 135.000 de unităţi.

Albumul „Drip Harder” al rapperilor Lil Baby şi Gunna a debutat pe locul al patrulea în clasament, cu 130.000 de unităţi vândute.

„Desperate Man” al lui Eric Church a debutat pe locul al cincilea în Billboard 200, cu 116.000 de unităţi vândute, devenind al cincilea album al artistului country care ajunge în top 10.

Steve Perry, fostul solist al trupei Journey, a înregistrat prima sa prezenţă în top 10 al Billboard 200 cu cel de-al treilea album solo, „Traces”, care a debutat pe locul al şaselea, cu 73.000 de unităţi vândute.

Cel de-al şaselea debut în top 10 este cel al grupului King & Country. Materialul discografic „Burn the Ships” s-a clasat pe locul al şaptelea, cu 62.000 de unităţi vândute.

„Scorpion” al lui Drake a coborât trei locuri, până pe opt, cu 54.000 de unităţi vândute în a 15-a săptămână de la lansare, „Astroworld” al lui Travis Scott a coborât două, până pe nouă, cu 49.000 de unităţi vândute în a zecea săptămână, iar „beerbongs & bentleys” al lui Post Malone, tot două poziţii, până pe zece, cu 44.000 de unităţi vândute în a 24-a săptămână de la apariţie.

Billboard 200 clasifică cele mai populare albume din Statele Unite pe parcursul unei săptămâni, pe baza consumului multi-metric, care include vânzarea de copii fizice ale discurilor, single-urilor (10 cântece înseamnă un album) şi activitatea online (1.500 de descărcări sunt egale cu un album).

viewscnt

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.