Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comandantul armatei SUA din Europa ridică tonul: 'În ultimii 400 de ani, Rusia nu a respectat niciun acord de bună voie'

Ben Hodges

De-a lungul ultimilor 400 de ani, Rusia nu a respectat niciodată de bună voie vreunul din acordurile semnate, cu excepţia acelor cazuri rare când a fost forţată să facă aceasta prin intermediul unor mecanisme internaţionale de control, a declarat generalul Ben Hodges, comandantul trupelor armate ale SUA în Europa, într-un interviu acordat luni portalului ucrainean Cenzor.net, potrivit agerpres.

"La ora actuală, singura variantă de rezolvare a conflictului din estul Ucrainei este de a forţa Rusia se se implice într-un mod serios în procesul de la Minsk. Vedem că ruşii nu lasă misiunea specială de monitorizare a OSCE să-şi facă treaba. Nu ştim cât de multă muniţie şi echipament aduce şi retrage Rusia din Donbas", a afirmat generalul american.

Citeşte şi: Liderii opoziţiei din Venezuela au fost ARESTAŢI şi luaţi cu mascaţii de acasa - VIDEO

În opinia sa, dacă Rusia ar dori la modul serios ca acordurile de la Minsk să fie puse în aplicare cu succes, ea ar face ca OSCE să acţioneze mai eficient în estul Ucrainei.

"Prin urmare, cheia succesului este de a face Rusia să acorde o atenţie deosebită aplicării integrale a acordurilor de la Minsk", a insistat Ben Hodges, salutând rolul jucat de Germania şi Franţa în acest proces. "Mă bucur că şi SUA se conectează: oferă sprijin, continuă să ceară returnarea Crimeii, de exemplu, şi solicită extinderea sancţiunilor", a adăugat comandantul trupelor SUA în Europa, subliniind că "sancţiunile sunt esenţiale" în acest sens.

Potrivit lui, Rusia nici până acum nu şi-a retras trupele din Abhazia şi Osetia de Sud, două regiuni separatiste ale Georgiei a căror independenţă a fost recunoscută de Moscova după războiul de cinci zile din august 2008. În plus, Moscova dispune de 1.500 de militari în Transnistria (Republica Moldova).

În acest fel, în opinia sa, Rusia susţine instabilitatea în jurul Ucrainei.

Citeşte şi: China şi-a deschis prima bază militară externă într-un punct strategic al planetei

Manevrele militare ale Rusiei în Belarus şi în Districtul militar Vest şi războiul din Donbas sunt toate scheme ale unei presiuni militare permanente asupra vecinilor săi, pentru ca să le complice acestora apropierea de Occident sau integrarea în UE.

"Eu sunt sigur că scopul Rusiei în Ucraina este de a o împiedica să adere vreodată la UE şi NATO, ca aceasta să nu se poată integra pe deplin în economia occidentală", a spus Ben Hodges în interviul pentru Cenzor.net, citat marţi de numeroase mass-media de la Kiev.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.