Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video | Comandatul pușcașilor marini din Mariupol cere un nou 'Miracol de la Dunkerque': E nevoie de o procedură de extracție ca în al Doilea Război Mondial

azovstal

Comandantul brigăzii 36 de pușcași marini din Ucraina, asediată la Mariupol, a făcut un apel la liderii mondiali și la diplomați pentru o "extracție" a militarilor și civililor, precum cea de la Dunkerque, într-un mesaj video postat pe Facebook, potrivit BBC.

„De 62 de zile luptăm în încercuire totală. Acum, suntem localizați teritorial la uzina Azovstal. Ne îndeplinim sarcinile împreună cu unitățile Regimentului Azov și cu alte unități care au fost încercuite”, a declarat Serhiy Volynsky.

„În grupul nostru, există peste 600 de băieți răniți de diferite grade de gravitate. Ei au nevoie urgentă de îngrijiri medicale. Nu există condiții adecvate, nu există medicamente, nu există personal care să îi ajute.”

„Există, de asemenea, răniți civili, pe care îi ajutăm cât de mult putem. Sute de civili, zeci de copii, multe persoane cu dizabilități și bătrâni sunt alături de noi”, a adăugat el.

Volynsky a declarat că aceștia ar putea fi salvați printr-o "procedură de extracție" similară celei pe care Marea Britanie a efectuat-o la Dunkerque în 1940, când forțele anglo-franceze au fost prinse în capcană de armata germană în timpul bătăliei din Franța.

Acea evacuare este cunoscută pe scară largă drept Miracolul de la Dunkerque.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.