Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comedia 'El Buen Patrón', Pedro Almodovar şi Penelope Cruz, nominalizaţi la Satellite Awards

Cargo
penelope cruz

Filmul spaniol "El Buen Patrón", regizorul Pedro Almodovar, actriţa Penelope Cruz şi compozitorul Alberto Iglesias au fost nominalizaţi miercuri la Satellite Awards, votate de un grup de jurnalişti străini, şi care inaugurează sezonul premiilor cinematografice care se încheie cu decernarea Oscarurilor, relatează EFE, citat de agerpres.

Deşi este vorba de una dintre multiplele ceremonii organizate la Hollywood din decembrie până la gala premiilor Oscar din martie anul viitor, lista celor nominalizaţi reprezintă o recunoaştere adusă cinematografiei de limba spaniolă, având în vedere că include şi filmul mexican "Noche de Fuego".

Căştigătorii vor fi anunţaţi în cadrul celei de-a 26-a gale Satellite Awards care va avea loc pe 5 ianuarie anul viitor.

Academia Internaţională de Presă ( International Press Academy - IPA) este cea care votează aceste premii din 1997 şi nu trebuie confundată cu mult mai cunoscuta Asociaţie a Presei Străine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association - HFPA), care decernează Globurile de Aur.

"Noche de Fuego" şi "El Buen Patrón" aspiră la premiul pentru cel mai bun film străin, alături de alte pelicule ca 'Titane' (Franţa), "Eˆ stata la mano di Dio" (Italia), "Verdens verste menneske" (Norvegia), "A Hero" (Iran), "Flee" (Danemarca), "Doraibu mai ka (Japonia) şi "Hytti nro 6" (Finlanda).

La rândul său, Penelope Cruz, nominalizată la premiul pentru cea mai bună actriţă pentru rolul său din filmul "'Madres Paralelas", rivalizează în această categorie cu actriţele Jessica Chastain, Kristen Stewart, Lady Gaga, Nicole Kidman şi Olivia Colman.

Pedro Almodóvar a fost nominalizat la premiul pentru cel mai bun scenariu original, în timp ce Alberto Iglesias, obişnuitul său colaborator, candidează la categoria cea mai bună coloană sonoră unde îi are ca rivali pe compozitorii Hans Zimmer sau Alexandre Desplat.

La categoriile generale, filmele "Belfast" (13),"The Power of the Dog" (12) şi "Dune" (10) au primit cele mai multe nominalizări.

La rândul său, autorul şi compozitorul de origine portoricană Lin-Manuel Miranda va fi recompensat cu un premiu special pentru recentele sale producţii, ce includ "Hamilton", "Tick, tick... Boom" şi "Encanto".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.