Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisar european: Libertatea şi pluralismul presei sunt esenţiale pentru societăţile democratice

presa, ziare

Libertatea şi pluralismul presei sunt esenţiale pentru societăţile democratice, a declarat Tibor Navracsics, comisar european desemnat pentru educaţie, cultură, tineret şi cetăţenie, care şi-a exprimat regretul că în trecut guvernul ungar, din care el nu mai face parte, nu a acordat importanţa cuvenită acestui aspect semnificativ, informează luni MTI.

Comentariile lui Navracsics au fost făcute în cadrul răspunsurilor la cele şase întrebări suplimentare din partea eurodeputaţilor din Comisia de cultură a Parlamentului European (CULT), după ce prestaţia sa în audierea de miercuri nu a fost una convingătoare. Întrebările au provenit din partea membrilor grupurilor PPE (două întrebări), ALDE (două întrebări) şi Europa Libertăţii şi a Democraţiei Directe (EFDD, două întrebări).

În răspunsurile sale, Tibor Navracsics a spus că textul original al legii ungare a presei nu reflectă opinia sa personală asupra câtorva aspecte. El a adăugat că legile au fost create pentru a face sectorul media mai transparent, respectându-se în acelaşi timp libertatea presei şi concurenţa loială în acest domeniu.
''Legea presei garantează independenţa Autorităţii Naţionale pentru Presă şi Comunicaţii, prin autonomia instituţională şi financiară a acesteia'', a susţinut Tibor Navracsics.
Eurodeputaţii din grupul EFDD l-au întrebat pe candidatul ungar dacă este ''gata să condamne public'' reformele din domeniul presei şi din cel al justiţiei din Ungaria care ''nu sunt conforme cu Carta drepturilor fundamentale a UE'' şi să se distanţeze de opiniile partidului Fidesz (de guvernământ), ale guvernului şi ale premierului ungar Viktor Orban.
Componenţa şi programul noii Comisii Europene, ce va fi condusă de Jean-Claude Juncker, trebuie să fie aprobate prin vot de către Parlamentul European, după ce în prealabil fiecare comisar european desemnat este audiat în comisiile europarlamentare de specialitate. Audierile în comisiile PE au început pe 29 septembrie şi se vor încheia marţi, 7 octombrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.