Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană a aprobat o nouă tranşă de 21 de miliarde de euro pentru Italia, în cadrul planului european de relansare

Agerpres.ro
comisia europeana

Comisia Europeană a aprobat marţi o nouă tranşă, de 21 de miliarde de euro, pentru Italia în cadrul planului european de relansare, considerând că guvernul în exerciţiu condus de pro-europeanul Mario Draghi şi-a îndeplinit promisiunile privind reformele, şi a îndemnat viitorul guvern ce ar putea fi condus de lidera extremei drepte Georgia Meloni să continue programul de reforme, relatează Reuters şi AFP.

''Bravo Italia şi continuaţi aşa! Comisia este alături de voi pe calea către redresare'', a transmis într-un comunicat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care înaintea alegerilor câştigate duminică de coaliţia de dreapta a Georgiei Meloni ameninţase Italia că, dacă la Roma va fi instalat un guvern eurosceptic, Bruxellesul are ''la îndemână instrumente la fel ca în cazurile Poloniei şi Ungariei", potrivit Agerpres.

O declaraţie de o ''aroganţă neruşinată'', a reacţionat Matteo Salvini, liderul Ligii, partid membru al coaliţie lui Meloni şi care a ameninţat-o la rândul său pe şefa Comisiei Europene cu o moţiune de cenzură.

Italia beneficiază în planul de relansare NextGenerationEU de granturi şi credite ce însumează 192 de miliarde de euro. Însă accesarea acestor sume, eliberate în tranşe, este condiţionată de respectarea unui calendar precis de reforme convenit cu Comisia Europeană.

Până în prezent Italia a primit 46 de miliarde de euro în cadrul acestui program, iar pentru viitoarea tranşă de 21 de miliarde (10 miliarde granturi şi 11 miliarde împrumuturi) Comisia Europeană a apreciat că guvernul de la Roma a ''furnizat elemente doveditoare detaliate şi complete'' asupra realizării reformelor ce privesc ''angajările în sectorul public, contractele publice, profesia de profesor, administraţia fiscală şi sistemele sanitare teritoriale''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.