Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană a aprobat un proiect de peste 240 de milioane de euro pentru modernizarea reţelelor de apă şi canalizare din Brăila

newslettereuropean.eu
romania ue comisia europeana

Comisia Europeană a aprobat recent un proiect de peste 240 de milioane de euro care vizează extinderea şi modernizarea sistemelor de apă şi de epurare a apelor uzate din 66 de localităţi din judeţul Brăila, unde locuiesc aproximativ 60.000 de brăileni, proiect care reprezintă a doua mare investiţie care se derulează în judeţ după Podul suspendat peste Dunăre.

În decembrie 2020, Compania de Utilităţi Publice (CUP) "Dunărea" Brăila a semnat proiectul de finanţare pentru Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) cu Ministerul Fondurilor Europene, iar Comisia Europeană a aprobat luna aceasta proiectul privind derularea investiţiei în valoare de 1.385.022.604 lei, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Noi MĂRTURII despre crimele de la spitalul din Sibiu: Angajații ATI mizau pe internații fără aparținător

Investiţiile în infrastructura de apă se referă la extinderea şi reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă din judeţul Brăila pentru 66 de localităţi care, în prezent, nu beneficiază de sisteme de alimentare cu apă sau care au acoperire parţială.

Proiectul prevede refacerea actualei infrastructuri de canalizare şi construirea a 300 km reţele de canalizare, dintre care 14,6 km numai în municipiul Brăila, precum şi realizarea a 85 de staţii noi de pompare apă uzată şi a 12 rezervoare noi de înmagazinare a apei potabile. Va fi realizată şi o instalaţie de uscare, neutralizare şi valorificare termică a nămolului, care va prelua nămolul de la toate staţiile de epurare ape uzate şi de la staţiile de tratare apă potabilă gestionate de CUP Dunărea.

Prin implementarea acestui proiect, 57.535 brăileni din municipiu şi judeţ vor beneficia de alimentare cu apă potabilă, iar 186.178 de locuitori ai judeţ vor avea acces la un sistem performant de canalizare şi tratare a apelor uzate.

Potrivit directorului general al CUP "Dunărea" Brăila, Silviu Mangiurea, beneficiarii finali vor fi 66 de localităţi din 32 de Unităţi Administrativ-Teritoriale din judeţul Brăila, respectiv municipiul Brăila, Consiliul Judeţean Brăila, Berteştii de Jos, Bărăganul, Cazasu, Chiscani, Ciocile, Cireşu, Dudeşti, Făurei, Frecăţei, Galbenu, Gropeni, Ianca, Însurăţei, Jirlău, Movila Miresii, Mircea Vodă, Măraşu, Măxineni, Romanu, Surdila Găiseanca, Salcia Tudor, Siliştea, Stăncuţa, Şuţeşti, Tichileşti, Ulmu, Vădeni, Victoria, Vişani, Zăvoaia.

În perioada următoare, 70 de angajaţi ai CUP "Dunărea" Brăila vor urma cursuri pentru însuşirea noţiunilor legate de modul de lucru cu fondurile europene, având în vedere că vor fi organizate mai mult licitaţii de-a lungul derulării acestui megaproiect, care se va derula pe o perioadă de 38 de luni, între 16 noiembrie 2020 şi 31 decembrie 2023.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.