Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană a stabilit noi reguli pentru a uşura accesul victimelor la compensaţii pentru daune legate de inteligenţa artificială

juve-patent.com
inteligenta artificiala

Comisia Europeană a stabilit miercuri noi reguli pentru a uşura accesul victimelor la compensaţii pentru daune legate de inteligenţa artificială (IA), relatează DPA.

Conform noilor norme, consumatorii din Uniunea Europeană vor avea "acelaşi nivel de protecţie ca în cazul tehnologiilor tradiţionale", a precizat vicepreşedinta CE Vera Jourová într-un comunicat.

Regulamentul "adaptează cadrul legal al UE la realităţile transformării digitale" prin care trece economia blocului comunitar, a adăugat comisarul european pentru Justiţie, Didier Reynders, potrivit Agerpres.

Victimele care suferă daune, cum ar fi răni, într-un caz care implică inteligenţa artificială vor putea identifica mai uşor părţile vinovate printr-un proces simplificat prevăzut de noile reguli.

De asemenea, o victimă va putea mai uşor să primească daune dacă este discriminată într-un proces de recrutare care implică tehnologie IA, a precizat Comisia Europeană.

CE spune că noile reguli reprezintă o "armonizare specifică a normelor naţionale privind răspunderea pentru inteligenţa artificială" şi urmăresc să acopere toate sistemele IA.

În plus, noile norme prevăd ca explicarea sistemelor informatice ale IA, deseori complicate, să fie mai directă pentru victime atunci când există un proces în justiţie.

Executivul european susţine că introducerea unui regim clar de compensaţie pentru produsele IA sporeşte încrederea publică în IA şi încurajează înţelegerea tehnologiei.

Comisia a propus noile reguli împreună cu o actualizare mai amplă a prevederilor privind răspunderea pentru produse, pentru a reflecta lanţurile globale de furnizare şi noile tehnologii digitale.

Actualele reguli sunt vechi de aproape 40 de ani, conform Bruxellesului.

Propunerile vor ajunge acum pentru analiză la Parlamentul European şi Consiliul European.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.