Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană şi statele membre discută progresele în ce priveşte cadrul general al politicii de coeziune

europarl.eu
Comisia europeana UE

Comisarul european pentru politică regională Corina Creţu participă, marţi, la reuniunea miniştrilor UE responsabili cu politica de coeziune, ce are loc la Luxemburg. Discuţiile se vor axa pe stadiul negocierilor privind viitoarea politică în domeniu pentru perioada 2021-2027 şi pregătirea noilor programe, în strânsă legătură cu recomandările prezentate în cadrul semestrului european, a anunţat Comisia Europeană (CE), conform news.ro.

Comisarul european Corina Creţu va prezenta, în cadrul reuniunii ministeriale de la Luxemburg, motivele pentru care este propusă existenţa unei conexiuni mai strânse între politica de coeziune post-2020 şi semestrul european.

”Toate noile programe ar trebui să fie pregătite pentru a putea începe din prima zi a anului 2021, astfel încât să existe certitudine şi continuitate în finanţarea dedicată regiunilor, oraşelor şi mediului de afaceri. Vom continua să lucrăm însă până atunci, Comisia fiind de altfel în contact permanent cu statele membre pentru a pregăti noile programe în baza priorităţilor de investiţii incluse în cele mai recente rapoarte şi recomandări specifice de ţară”, a declarat Creţu, înaintea reuniunii.

Oficial european va sublinia importanţa fondurilor UE pentru investiţii strategice şi pentru implementarea reformelor structurale, reamintind, în acelaşi timp, faptul că potenţialul maxim al acestor investiţii poate fi atins doar într-un climat favorabil dezvoltării mediului de afaceri şi care să stimuleze creşterea economică, potrivit CE.

Discuţiile se vor axa pe stadiul negocierilor privind viitoarea politică în domeniu pentru perioada 2021-2027.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.