Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană sprijină statele membre să accelereze recunoașterea calificărilor profesionale ale lucrătorilor din domeniul sănătății

europarl.eu
Comisia europeana UE

Comisia Europeană (CE) sprijină statele membre să accelereze recunoașterea calificărilor profesionale ale lucrătorilor din domeniul sănătății, pentru a le ajuta să soluționeze problema penuriei de cadre medicale, în situația de urgență creată de coronavirus, potrivit unui comunicat al CE, anunță MEDIAFAX.

Conform sursei citate, orientările vor sprijini statele membre să accelereze recunoașterea calificărilor profesionale ale lucrătorilor din domeniul sănătății și să clarifice normele care le permit medicilor și asistenților medicali să își exercite profesia.

Citește și: Medicul Alexandru Rafila: ‘mai bine nu port mănuși și mă spăl din jumătate în jumătate de oră’

„Criza provocată de coronavirus a pus o presiune incredibilă asupra sistemelor de sănătate din toate țările și a creat, în întreaga Europă, deficite de lucrători calificați în domeniul sănătății. Astăzi, sprijinim statele membre să utilizeze mai bine normele existente pentru a recunoaște calificările lucrătorilor din domeniul sănătății și pentru a-i ajuta să își îndeplinească sarcinile atunci când și acolo unde este necesar”, a spus comisarul pentru piața internă, Thierry Breton.

Orientările publicate joi abordează preocupări practice legate de punerea în aplicare a Directivei UE privind calificările profesionale, care stabilește un cadru pentru facilitarea liberei circulații, în Europa, a profesioniștilor, inclusiv a medicilor și a asistenților medicali.

Mai precis, orientările stabilesc modul în care statele membre pot accelera procedurile de facilitare a recunoașterii reciproce a calificărilor, în conformitate cu dispozițiile directivei referitoare la flexibilitate. În plus, acestea clarifică modul în care statele membre se pot asigura că normele directivei privind cerințele minime de formare a medicilor și a asistenților medicali pot fi respectate în cazurile în care studenții nu sunt în măsură să își completeze cursurile de formare din cauza perturbărilor cauzate de criza provocată de coronavirus, inclusiv prin solicitarea unei derogări de la aceste norme.

Citește și: Ion Iliescu, mesaj pentru SPP: ‘Am avut o relație normală cu comandanții și angajații serviciului’

Orientările exprimă disponibilitatea Comisiei de a sprijini statele membre și profesioniștii să facă față crizei, să își mențină drepturile la liberă circulație și să asigure siguranța pacienților.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.