Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comitetul Internaţional Olimpic a reușit să discute cu Shuai Peng şi a fixat o întâlnire cu ea la Beijing, în timpul Jocurilor Olimpice

Shuai Peng

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a contactat-o telefonic săptămâna trecută pe jucătoarea chineză de tenis Shuai Peng şi a fixat o întâlnire cu ea la Beijing, în timpul Jocurilor Olimpice 2022 (4-20 februarie), transmite Reuters, citat de Agerpres.

Situaţia chinezoaicei Shuai Peng, fost lider mondial la dublu şi absentă de la Melbourne, a devenit o problemă de interes maxim pentru comunitatea tenisului şi a grupurilor de apărare a drepturilor omului, după ce ea l-a acuzat în luna noiembrie de agresiuni sexuale pe fostul vicepremier chinez Gaoli Zhang.

Luna trecută, Shuai Peng, 36 ani, a retractat afirmaţiile iniţiale şi a spus că niciodată nu a acuzat pe cineva de agresiune sexuală, iar postarea ei a fost greşit interpretată. Fostul oficial chinez Gaoli Zhang nu a făcut niciun comentariu pe acest subiect.

''De la prima convorbire pe care CIO a avut-o cu Shuai Peng pe 21 noiembrie, CIO a rămas în contact cu ea şi a avut un număr de conversaţii cu ea, ultima chiar săptămâna trecută, a precizat un purtător de cuvânt al CIO. Ea a menţionat din nou că aşteaptă o întâlnire cu preşedintele CIO, Thomas Bach, şi Emma Terho, preşedintele Comisiei sportivilor din cadrul CIO, pe care i-a invitat şi la prima ei convorbire''.

Deşi CIO a discutat telefonic cu Shuai Peng, comunitatea sportivă internaţională este în continuare îngrijorată de siguranţa şi bunăstarea jucătoarei.

WTA a suspendat turneele din China din cauza situaţiei neclare a lui Shuai Peng, decizie care a fost văzută de China ca o ''politizare a sportului''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.