Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comitetul Nobel denunţă 'sentinţa politică' pronunțată împotriva fostei lidere a Myanmarului, Aung San Suu Kyi

DW
Aung San Suu Kyi

Comitetul Nobel din Norvegia, care acordă Nobelul pentru Pace, a denunţat luni "sentinţa politică" pronunţată duminică împotriva fostei lidere a Myanmarului, Aung San Suu Kyi, laureată a premiului în 1991, potrivit Agerpres.

"Cea mai recentă sentinţă împotriva lui Aung San Suu Kyi este o sentinţă politică", a reacţionat preşedinta Comitetului Nobel, Berit Reiss-Andersen, într-o declaraţie transmisă agenţiei France Presse.

Închisă la domiciliu de la lovitura de stat militară de la 1 februarie 2021, fosta lideră, în vârstă de 76 de ani, a fost condamnată luni la patru ani de închisoare într-una din părţile procesului său la capătul căruia ea riscă decenii de detenţie.

Deja condamnată în decembrie la patru ani de detenţie pentru că a încălcat restricţiile privind coronavirusul, o sentinţă redusă la doi ani de generalii aflaţi la putere, Aung San Suu Kyi a fost declarată vinovată de această dată de importarea ilegală de a unor aparate walkie-talkie, potrivit unei surse apropiate de acest dosar.

"Aung San Suu Kyi este în continuare cel mai remarcabil luptător pentru democraţie din Myanmar. Comitetul Nobel este profund îngrijorată în legătură cu situaţia sa", a adăugat Berit Reiss-Andersen.

Încă din decembrie, Comitetul Nobel, care comentează foarte rar actualitatea, şi-a exprimat îngrijorarea şi a considerat că procesul este "puţin credibil".

Aung San Suu Kyi se confruntă cu numeroase procese lansate după răsturnarea sa de la putere ca urmare a unei lovituri militare la 1 februarie anul trecut, de la răzvrătire şi incitare la revolte publice şi până la corupţie şi fraude electorale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.