Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Compania Chimcomplex Borzeşti vrea să ia 90 mil. euro de la bănci pentru refinanţarea unor împrumuturi anterioare

Economica
Chimcomplex Borzeşti

Consiliul de Administraţie al Chimcomplex Borzeşti (simbol bursier CHOB), companie care deţine platformele Oltchim şi Borzeşti, a convocat acţionarii pe 25 august pentru a aproba două credite în valoare totală de 90 mil. euro.

Creditele vor fi folosite pentru refinanţarea unor împrumuturi anterioare, capital de lucru şi pentru noi investiţii, scrie Mediafax.ro.

Astfel, compania ar urma să acceseze un credit de 60 mil. euro de la CEC Bank, care cuprinde o facilitate de credit la termen în valoare maximă de 20 mil. euro şi o facilitate de credit tip revolving de 40 mil euro, şi un credit de 30 mil. euro de la Alpha Bank.

“Facilitati de credit vor fi folosite în vederea refinanţării unor contracte de finanţare existente, implementarii de investiţii, realizării de achiziţii, utilizării pentru capital de lucru şi în orice alte scopuri prevăzute în planurile de afaceri ale Chimcomplex”, menţionează convocatorul companiei.

Chimcomplex Borzeşti, controlat de omul de afaceri Ştefan Vuza, a preluat în urmă cu aproape patru ani o parte din activele Oltchim, tranzacţie susţinută la aceea data de o finanţare externă totală de 164 mil. euro, atribuită instituţiilor financiare internaţionale VTB Bank Europe SE (cu sediul în Frankfurt) şi Credit Suisse AG, prin divizia specializată în investiţii (cu sediul la Zurich).

Compania a încheiat anul 2020 cu un profit net de circa 95 mil. lei, respectiv o EBITDA de 257 de milioane de lei, reprezentând 22% din cifra de afaceri. Planurile pentru 2021 vizează venituri din exploatare de peste 1,6 mld. lei, care vor permite companiei obţinerea unui rezultat cu EBITDA de peste 67 mil. euro (peste 330 mil. lei).

În T1/2021, Chimcomplex a raportat afaceri de 497 mil. lei, faţă de 307 mil. lei în T1/2020 şi a trecut de la pierderi de 17,3 mil. lei la un profit net de 118 mil. lei.

De la începutul anului, acţiunile CHOB înregistrează o creştere de 250,4%, pe fondul unor tranzacţii de 6,2 mil. lei. Compania are 2,07 mld. lei capitalizare şi este controlată în proporţie de 85,4% de CRC Alchemy Holding, în timp ce statul român deţine aproape 9% din capitalul social, arată datele BVB.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.