Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Compania de stat Oil Terminal Constanţa, contract de milioane de lei cu OMV Petrom, pentru transportul ţiţeiului timp de un an

business-review.eu
OMV Petrom

Oil Terminal Constanţa, operatorul terminalului petrolier de stat de la Marea Neagră, a încheiat un contract în valoare de 31,5 milioane lei, fără TVA, cu OMV Petrom, cel mai mare producător de ţiţei şi gaze din sud-estul Europei, pentru transportul ţiţeiului timp de un an de zile, potrivit unui anunţ publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB), citat de news.ro.

Contractul este valabil între 1 iulie 2018-30 iunie 2019.

De asemenea, Oil Terminal Constanţa a mai anunţat luni, într-un alt comnunicat, că a fost încheiată procedura de selecţie a directorului general şi a directorului financiar ai societăţii, în conformitate cu prevederile OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice.

”Aşa cum a fost comunicat anterior şi respectând prevederile legale în vigoare, procedura de selecţie a directorului general şi a directorului financiar la Oil Terminal a fost desfăşurată de Comitetul de Nominalizare şi Remunerare mandatat de Consiliul de Administraţie fără implicarea unui expert independent specializat în recrutarea resurselor umane. Astfel, urmare încheierii procedurii de selecţie şi a recomandării Comitetului de Nominalizare şi Remunerare, Consiliul de Administraţie al societăţii, întrunit în şedinţă în data de 2 iulie 2018, a numit în funcţia de director general pe Viorel-Sorin Ciutureanu şi în funcţia de director financiar pe Adriana Frangu”, arată compania.

Durata mandatelor celor doi directori este de patru ani, începând cu 2 iulie 2018 până la data de 1 iulie 2022.

Oil Terminal Constanţa a raportat în primul trimestru al anului un profit net de 17.000 lei, de aproape 400 de ori mai mic faţă de rezultatul net realizat în prima parte a anului trecut, de 6,77 milioane lei.

De asemenea, cifra de afaceri netă a scăzut în primele trei luni ale anului cu 8%, la 33,78 milioane lei. Comparativ cu nivelul realizat la 31 martie 2017, cifra de afaceri a scăzut de la 36,7 milioane lei ca urmare a diminuării cu 33% a veniturilor din depozitare (4,9 milioane lei).

Compania are aproape 1.000 de salariaţi.

Principalul acţionar este statul român prin Ministerul Energiei, deţinând 59,62% din capitalul social.

Oil Terminal Constanţa are o capacitate de depozitare de circa 1,5 milioane metri cubi şi este cel mai mare operator pe mare din portul Constanta, specializat în manipularea ţiţeiului, produselor petroliere, petrochimice lichide şi alte produse finite sau materii prime lichide pentru import, export şi tranzit.

Principalii competitori pe piaţă internă ai Oil Terminal sunt: terminalul din Portul Midia, exploatat de Rompetrol Rafinare, terminalul Unicom-Oil Terminal din Galaţi, Frial SA Constanţa şi Minmetal SA Constanţa. Principalii competitori pe piaţa externă sunt: terminalul portului Omisalje din Croaţia, care a preluat în totalitate tranzitul de ţiţei către Serbia, şi terminalul Reni.

Societatea Oil Terminal este listată la Bursa de Valori Bucureşti şi are o valoare de piaţă de 88,99 milioane lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.