Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Compania iHunt a încheiat primul trimestru cu un profit net de 1,1 milioane lei

iHunt Technology Import Export a încheiat primul trimestru al acestui an cu un profit net de 1,1 milioane lei, cu 86,46% mai mare comparativ cu cel din perioada similară a anului trecut, conform datelor financiare transmise Bursei de Valori Bucureşti, informează Agerpres.

Cifra de afaceri a companiei a crescut în perioada menţionată cu 65%, la 10,396 milioane lei. Veniturile totale s-au majorat cu 61,7%, la 10,643 milioane lei, iar cheltuielile cu 58,67%, la 9,366 milioane lei.

"Eforturile depuse pe întreg anul 2020 privind dezvoltarea pe sectoare conexe, abordarea de noi canale de distribuţie şi consolidarea segmentului B2B au antrenat o creştere cu 65,05% a cifrei de afaceri în primul trimestru al anului curent. Oscilaţia valorică a cheltuielilor de exploatare (+53,44%) a fost inferioară celei de creştere a

veniturilor din exploatare (+59,38%), concretizând un rezultat din exploatare pozitiv în valoare de 1,5 milioane lei şi o marjă brută operaţională de 14,5%", se menţionează în raportul transmis BVB.

Principala categorie de cheltuieli operaţionale este reprezentată de cheltuielile privind mărfurile. În pondere de 78,17% din total cheltuieli de exploatare la 31 martie 2021, aceste cheltuieli au crescut cu 72,83% în perioada de raportare.

Veniturile financiare au crescut de peste 4 ori în trimestru I 2021 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2020, fiind constituite, în principal, din diferenţe favorabile de curs valutar. Cheltuielile de natură financiară au fost generate în proporţie de 43,88% de cheltuielile privind diferenţele nefavorabile de curs valutar, la care se adaugă cheltuielile cu dobânzile. Atragerea de capital prin împrumut obligatar a imprimat o creştere de 4,3 ori a cheltuielilor financiare, determinând un rezultat negativ al activităţii financiare la sfârşitul perioadei de raportare.

"După anul 2020, în care iHunt a performat comparativ cu 2019, creşterile înregistrate în primele 3 luni ale anului 2021 reflectă nivelul de maturitate şi sustenabilitate a trendului afacerii iHunt.(...) Trebuie să ţinem cont, însă, că aceste creşteri semnificative nu încorporează, în primul trimestru, noile linii de business care sunt în faza de implementare şi dezvoltare, cum este iHunt Marketplace. Începem, deci, anul în forţă, cu optimismul generat de cifrele în creştere la început de 2021, şi entuziasmaţi pentru viitorul iHunt, unde ne vom dezvolta pe noi linii de business îndreptate către categoria SmartHome", a declarat Cezar Cătălin Stroe, director general şi preşedinte al Consiliului de Administraţie.

Acesta a anunţat lansarea oficială a aplicaţiei "iHunt Home", care este ready-to-use şi disponibilă gratuit pentru download de către toţi utilizatorii de iOS şi Android începând cu 12 Mai 2021.

Citește și: Analiză │ România este condusă de ardeleni: Președintele, serviciul secret, Justiția, Academia, partidele politice sau ministerele

"Aplicaţia noastră "iHunt Home" reprezintă software-ul iHunt prin care ne putem conecta, sub o singură aplicaţie, toate dispozitivele SMART Home viitoare pe care le vom lansa sub brandul iHunt. Aplicaţie şi ecosistem în acelaşi timp, "iHunt Home" este conceput în colaborare cu compania TUYA, companie proaspăt listată la NY Stock Exchange unde este evaluată la aproximativ 11 miliarde de dolari. Acest parteneriat va deschide, pentru iHunt, accesul la peste 10.000 mii fabrici partenere prin care vom putea extinde gama iHunt de produse Smart, exponenţial în raport cu capitalul deţinut. În acest moment, avem mai multe produse în curs de producţie şi ne aşteptăm ca primele dispozitive smart sub brandul iHunt, controlabile din aplicaţia iHunt Home, să ajungă în stoc în lunile următoare", a mai spus Stroe.

Ca direcţie strategică de dezvoltare echipa iHunt se concentrează pe dezvoltarea de noi generaţii de telefoane mobile iHunt, dar şi pe completarea gamei de ofertă cu diverse produse smart-home şi smartliving.

iHunt este retailer online şi producător de telefoane mobile şi gadget-uri. Cezar Stroe, deţine 75,28% din acţiunile societăţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.