Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Compania lui Teszari a dat lovitura în 2017: Ce profit uriaș a realizat Digi anul trecut

digi

Digi Communications NV, unul dintre cei mai importanţi furnizori de servicii de telecomunicaţii din România şi Ungaria, a raportat un profit net de 61,7 milioane euro anul trecut, de peste cinci ori mai mare decât în anul anterior, potrivit raportului financiar preliminar publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În 2016, compania a raportat un profit net total de 11,78 milioane euro. În 2017, compania a înregistrat o creştere semnificativă a veniturilor.

Citește și: Abia acum s-a aflat: Legătura dintre generalul Pahonțu şi un lider PSD

”În anul incheiat la 31 decembrie 2017, am înregistrat venituri de 916,5 milioane euro (crestere cu 8,8% comparativ cu anul trecut) şi EBITDA ajustată de 287,5 milioane de euro (creştere cu 9,2% comparativ cu anul trecut). La sfârşitul anului am obţinut un total de RGU la nivelul Grupului de 13,3 milioane (creştere cu 7% comparativ cu anul trecut), cea mai mare creştere fiind înregistrată la RGU aferent serviciilor mobile, care au fost în total de 4,5 milioane la sfârşitul anului (creştere cu 14% comparativ cu anul trecut)”, a declarat directorul general al companiei, Serghei Bulgac, în cadrul raportului.

Datorii totale nete consolidate au ajuns, la finalul anului trecut, la 762,9 milioane euro, în creştere uşoară faţă de sfârşitul anului anterior, când acestea erau 757,9 milioane euro.

”Datoria totală este reprezentată de credite şi împrumuturi purtătoare de dobândă (pe termen lung), credite şi împrumuturi purtătoare de dobândă (curente), datorii financiare din instrumente derivate şi alte datorii pe termen lung şi exclude dobânda preliminată”, se arată în raport.

Anul trecut, compania a raportat costuri nete de finanţare de 36,1 milioane euro, comparativ cu 56,2 milioane euro în anul încheiat la 31 decembrie 2016, o scădere de 35,7%.

”Cheltuielile cu dobânzile au descrescut în anul încheiat la 31 decembrie 2017 comparativ cu anul precedent în principal datorită ratei de dobândă mai mică a emisiunii de obligaţiuni din 2016 în valoare de 350 milioane euro (rata dobândă 5%) comparativ cu emisiunea de obligaţiuni anterioară din 2013 în valoare de 450 milioane euro (rata dobândă 7,5%)”, se arată în raport, conform News.ro.

Citește și: Frații 'Dedeman' lovesc BRUTAL! Ce piață ATACĂ în forță - Unde vor să facă legea

În 2017, Digi a înregistrat costuri legate de oferta publică de listare iniţială (IPO) în valoare de 2,6 milioane euro, din care 2,4 milioane euro s-au recuperat de la acţionarii vânzători în cadrul IPO-ului din mai 2017.

În 16 mai, acţiunile DIGI Communications, simbol bursier (DIGI), au intrat la tranzacţionare pe BVB, în urma finalizării celei mai mari oferte publice iniţiale (IPO) derulată de o companie privată pe piaţa de capital românească. Preţul acţiunilor în cadrul ofertei a fost de 40 lei pe acţiune, la acest preţ, valoarea ofertei fiind de peste 944 milioane lei (207 milioane euro).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.