Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Compania Netflix şi regizoarea Ava DuVernay au fost date în judecată de o firmă care a iniţiat o controversată tehnică de interogare

www.whats-on-netflix.com
netflix

Compania Netflix şi regizoarea Ava DuVernay au fost date în judecată de o firmă care a iniţiat o controversată tehnică de interogare folosită de poliţie şi care susţine că a fost calomniată în serialul „When They See Us”, potrivit Variety, scrie news.ro.

John E. Reid şi Asociaţii au dezvoltat Reid Technique la finalul anilor 1940 şi a continuat de atunci să ofere consultanţă şi să susţină cursuri pentru poliţie.

Potrivit companiei, aceasta este cea mai folosită metodă de interogare în rândul poliţiştilor din întreaga lume. Însă criticii susţin că folosirea ei poate duce la mărturisiri false.

Tehnica este adusă în discuţie în al patrulea episod al serialului lansat de Netflix în luna mai care vorbeşte despre cazul Central Park Five.

Un personaj îl confruntă pe detectivul Michael Sheehan de la NYPD şi susţine că a forţat o mărturie din partea celor cinci acuzaţi, care au fost apoi exoneraţi.

Citește și: Ultimele vești despre Tamara Buciuceanu-Botez: 'E într-o stare gravă'

„Ai smuls declaraţii de la ei după 42 de ore de întrebări şi constrângeri, fără mâncare, pauze de mers la baie, refuzând supravegherea parentală. Tehnica Reid a fost universal respinsă”, spune personajul.

Sheehan a replicat: „Nici măcar nu ştiu ce dracu' e Tehnica Reid, da? Ştiu ce am fost învăţat. Ştiu ce mi-a fost cerut să fac şi am făcut-o”.

În procesul deschis luni la o curte de justiţie din Illinois este subliniat că acest diaog prezintă greşit tehnica, despre care compania spune că nu implică constrângere. În plus, este specificat că, în mod fals, personajul susţine că tehnica a fost „universal respinsă”.

Compania susţine că serialul - recompensat cu două trofee Primetime Emmy - a adus prejudicii reputaţiei sale şi cere daune punitive şi efective, dar şi interzicerea distribuirii serialului în această formă şi decizia ca Netflix să cedeze profituri obţinute de pe urma show-ului.

John E. Reid, fost ofiţer de poliţie în Chicago, a scris o carte despre interogarea făcută de poliţie. El a murit în 1982, iar compania lui continuă să ofere instruire în Tehnica Reid. Compania a oferit autorizaţia Wicklander-Zulawski & Associates, firmă condusă de doi foşti angajaţi ai John E. Reid and Associates. Timp de mai multe decenii, Wicklander-Zulawski a oferit o versiune concurentă a Tehnicii Reid, însă în 2017 a anunţat că a abandonat metoda, spunând că există riscul de confesiuni false de pe urma folosirii greşite a ei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.