Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Compania românească Dacia Plant îşi schimbă pachetul majoritar şi intră în portofoliul CERES Pharma

romaniajournal.ro
Dacia Plant

Compania românească Dacia Plant îşi schimbă pachetul majoritar şi intră în portofoliul CERES Pharma, o companie belgiană, potrivit unui comunicat remis, luni, AGERPRES.

"Ceea ce ne-a atras la Dacia Plant este încrederea pe care românii o acordă acestui brand şi ştim, din experienţă, că o astfel de încredere se câştigă doar prin produse excelente care nu fac compromisuri. Totodată, am rămas impresionaţi de management, de organizarea internă şi de secţiile de producţie construite după norme GMP. Ne dorim ca Dacia Plant să devină punct strategic în planurile pe care le aveam pe piaţa din Europa şi preluăm astăzi nu numai un pachet majoritar într-o companie de succes ci, mai ales, angajamentul de a livra în continuare ceea ce Dacia Plant promite: calitate fără compromisuri şi sănătate naturală", a declarat Mario Debel, directorul general al Ceres Pharma.

Reprezentanţii CERES Pharma au fost impresionaţi nu numai de produsele naturale, ci şi de modul de organizare în facilităţile de producţie Dacia Plant, construite după norme GMP.

Acestea sunt văzute ca unul dintre punctele cheie ale dezvoltării companiei, iar CERES Pharma şi-a făcut publică intenţia de a le îmbunătăţi şi de a creşte capacitatea de producţie, potrivit Agerpres.

Dorinţa companiei belgiene este de a extinde în continuare portofoliul de produse naturale, cu implicarea specialiştilor Dacia Plant, care vor continua să fie parte integrantă a companiei.

Planul CERES Pharma este de a dezvolta compania românească şi de a face din Dacia Plant cel mai important exportator de produse naturale din România şi un jucător de calibru pe piaţa europeană a suplimentelor alimentare naturale.

"Suntem bucuroşi că Dacia Plant intră, la sărbătorirea celor 20 de ani de existenţă, într-o nouă etapă de dezvoltare. Parteneriatul cu CERES Pharma înseamnă un portofoliu de produse extins, prin păstrarea calităţii care a făcut cunoscute produsele noastre. Ne bucurăm că CERES Pharma este o companie care se ghidează după aceleaşi valori ca şi Dacia Plant şi suntem entuziasmaţi de pasul pe care îl facem astăzi într-o nouă etapă de dezvoltare", au declarat Călin Ianţa şi Radu Ionescu-Heroiu, acţionari Dacia Plant.

CERES Pharma este o companie înfiinţată în 2017 de Mario Debel şi Alychlo, este activă în dezvoltarea şi distribuţia de medicamente, dispozitive medicale, biocide, produse cosmetice şi pune accent în special pe produsele naturale. Strategia de creştere a companiei belgiene se axează în anii următori pe extinderea propriului portofoliu de produse prin dezvoltarea de suplimente alimentare calitative şi preparate farmaceutice în Benelux şi în Europa Centrală şi de Est.

În 2021 CERES Pharma a fost achiziţionată de fondul de investiţii Nexicap Partners. Acesta reprezintă una dintre cele mai importante firme de private equity din Franţa.

Detaliile preluării pachetului majoritar de acţiuni a companiei Dacia Plant de către CERES Pharma rămân confidenţiale.

UniCredit Bank Romania, prin echipa de Investment Banking şi Advisory coordonată de Alexandra Popa - director coodonator a fost consultantul financiar exclusiv al acţionarilor Dacia Plant în procesul de vânzare, iar echipa de Corporate M&A a Wolf Theiss, coordonată de Ileana Glodeanu - avocat partener a oferit asistenţă juridică în toate etapele tranzacţiei.

Dacia Plant este compania cu capital românesc cu produse naturale inspirate din reţetele tradiţionale, adaptate stilului modern de viaţă. În fabrica de la Bod-Braşov, fabrică modernă construită după normele GMP, Dacia Plant produce peste 250 de tipuri de comprimate, tincturi, pulberi şi siropuri bazate pe plante atent selecţionate şi pe extracte standardizate, precum şi produse alimentare naturale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.