Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Companiile chineze au atras 11,7 milioane de dolari prin intermediul a 30 de oferte publice iniţiale efectuate în SUA

Companiile chineze au atras în acest an 11,7 milioane de dolari prin intermediul a 30 de oferte publice iniţiale efectuate în SUA, cel mai mult după 2014, în pofida tensiunilor dintre cele două ţări, potrivit datelor publicate de Renaissance Capital, transmite CNBC, potrivit News.ro.

În 2014, 16 companii din China au atras de pe piaţa americană de capital 25,7 miliarde de dolari. Alibaba a atras atunci majoritatea fondurilor respective, în cea mai mare ofertă publică iniţială realizată vreodată de o companie, la momentul respectiv.

Între cele mai mari oferte publce chineze efectuate în SUA în acest an se află cele ale companiei de tehnologie Lufax, specializată în servicii financiare, şi platforma online de servicii imobiliare Ke, ambele clasate printre cele mai mari zece oferte publice din America în acest an, potrivit Renaissance Capital.

Compania de livrare de produse alimentare Dada, între ai cărei investitori se numără Walmart, start-up-urile de vehicule electrice Xpeng şi Li Auto, şi BlueCity, proprietarul celei mai mari aplicaţii de întâlniri LGBTQ din China, s-au numărat printre alte înscrieri importante la bursa din New York din anul acesta.

Entuziasmul companiilor chineze pentru pieţele SUA a venit în pofida unui an tumultuos pentru relaţiile dintre cele două mari economii ale lumii. Pe lângă tensiunile comerciale în curs, administraţia preşedintelui american Donald Trump a încercat să împiedice investiţiile americane în active chineze.

Citește și: Numele miniștrilor vehiculați în PNL, USR PLUS și UDMR - Schița Guvernului Florin Cîțu, după negocierile de la Vila Lac

De asemenea, pandemia de coronavirus a încetinit activitatea comercială transfrontalieră şi a condus la o dispută internaţională cu privire la faptul dacă Covid-19 este originar din China, precum şi la cât de mult este de vină China pentru pandemie.

La începutul acestui an, unele companii chineze şi-au amânat planurile de listare în SUA pe fondul pandemiei, precum şi al dezvăluirii unui scandal contabil la compania Luckin Coffee, în aprilie.

Bursa Nasdaq a exclus compania în această vară, la doar aproximativ un an după ce start-up-ul chinez a devenit prima companie, din anul 2000, care a realizat o evaluare de 3 miliarde de dolari în mai puţin de 24 de luni.

Acţiunile altor companii chineze au scăzut dramatic. De la listarea la New York Stock Exchange în ianuarie, acţiunile Phoenix Tree au scăzut cu aproximativ 76% din cauza îngrijorărilor cu privire la starea financiară a filialei Danke, o companie de închiriere rezidenţială. Phoenix Tree este cea mai slabă ofertă publică iniţială a anului, potrivit Renaissance.

În ansamblu, analiza Renaissance a constatat că companiile chineze care au strâns cel puţin 100 de milioane de dolari anul acesta au obţinut, în medie, un randmanet de 81%.

Datele Renaissance Capital includ şi companii din Hong Kong.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.