Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Companiile europene ar putea fi obligate să investească în SUA, ca urmare a excluderii anumitor industrii din Europa

pngitem.com
statuia libertatii

Noile standarde mai stricte ale Europei în domeniul ESG (mediu, social şi guvernanţă) ar putea obliga companiile din sectoare mai controversate să se îndrepte spre celălalt mal al Atlanticului atunci când vine vorba de finanţare, susţine Trisha Taneja, noul director pentru ESG la banca germană Deutsche Bank AG, transmite Bloomberg, citat de Agerpres.

Regulile Uniunii Europene cu privire la investiţiile sustenabile conduc la o aplicare pe scară largă a criteriilor ESG iar managerii de active vor să îşi alinieze portofoliile cu aşa-numita taxonomie pentru a se asigura că investiţiile lor nu produc pagube semnificative.

"Producţia de armament şi tutunul sunt două sectoare care se confruntă din ce în ce mai mult cu riscul excluderii în Europa şi descoperă că este mai uşor pentru ele s strângă capital în SUA", a declarat Trisha Taneja.

De exemplu, săptămâna trecută o companie germană care produce filtre pentru ţigarete a lansat o obligaţiune pe piaţa din SUA cu un cupon de 10,5%, cel mai ridicat înregistrat pe piaţă după luna mai 2021. Obligaţiunile firmei Cerdia Finanz GmbH au fost oferite la un randament atât de ridicat în mare parte datorită asocierii acestei firme cu sectorul tutunului, susţin surse din apropierea acestui dosar.

Companiile din întreaga lume trebuie să facă faţă unor diferenţe semnificative când vine vorba de reglementările ESG la nivel global pe măsură ce decidenţii politici vor să orienteze finanţarea spre domeniile cu emisii reduse de carbon. În timp ce organismul care supervizează piaţa bursieră americană (SEC) a provocat o undă de şoc după ce a anunţat că nu va mai tolera solicitări ESG exagerate, eforturile Europei în acest domeniu sunt mai avansate.

Trisha Taneja a refuzat să ofere exemple concrete de companii care îşi reorientează atenţia spre piaţa de capital din SUA, citând confidenţialitatea cu clienţii. Însă această divergenţă ridică semne de întrebare cu privire la modul în care investitorii şi corporaţiile răspund la regulile şi normele diferite din domeniul finanţării sustenabile.

"Nu aş spune că este vorba de caracterul arbitrar al reglementării pentru că nu este ceva voluntar. Dar pierd accesul la investitorii din Europa şi costul capitalului lor se majorează", a spus Trisha Taneja.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.