Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comportamentul lui Iohannis provoacă îngrijorări printre europarlamentarii PSD! Ce mesaj primește președintele după dezbaterea din Parlamentul European

parlamentul european

Europarlamentarul PSD Gabriela Zoană a afirmat că la dezbaterea de marți din Parlamentul European oficialii europeni au făcut apel la unitate în România, referindu-se la comportamentul președintelui Klaus Iohannis care a decis să blocheze cu orice preț activitatea Guvernului.

De asemenea, premierul Dăncilă a demonstat eurodeputaților, în Parlamentul European, „că românii sunt pregătiți pentru a face față cu succes mandatului la Președinția Consiliului Uniunii Europene. Am văzut un premier al României mai hotărât ca niciodată să facă performanță la nivel european”, a declarat Gabriela Zoană, printr-un comunicat de presă remis, miercuri, MEDIAFAX.

„Discursul premierului despre prioritățile României a arătat tuturor celor prezenți astăzi la Strasbourg, în plenul Parlamentului European, că știm ce avem de făcut, că ne pricepem să o facem și că avem intenția de a finaliza cât mai multe dosare de negociere în perioada mandatului de 6 luni. Mai mult, am apreciat extrem de mult modul în care premierul a accentuat ideea necesității ca instituțiile europene să vină mai mult în întâmpinarea cetățenilor europeni, cei mai importanți beneficiari ai politicilor Uniunii Europene, astfel încât să se estompeze diferențele între statele europene”, a explicat europarlamentarul PSD.

ALERTĂ - Viorica Dăncilă a convocat ședință de URGENȚĂ la Guvern: situația este CRITICĂ

Zoană a mai spus că deși România va avea parte de sprijin extern pe perioada mandatului Președinției Consiliului UE, un impediment poate fi comportamentul șefului statului Klaus Iohannis.

„În același timp, am văzut un apel din partea oficialilor europeni pentru «unitate acasă», în România. Discursurile acestora făceau aluzie la comportamentul iresponsabil al președintelui Iohannis care a intrat încă de anul trecut în campanie electorală și care este decis să blocheze cu orice preț activitatea Guvernului României. În acest context, este limpede că, deși România va beneficia de sprijin extern, din partea Europei, pe perioada exercitării mandatului, faptul că i se pun piedici din interior, de la nivelul președintelui țării, poate constitui un impediment. Urez succes deplin premierului Viorica Dăncilă și membrilor echipei guvernamentale în această perioadă și îmi exprim, la rândul meu, tot sprijinul pentru ca România să aibă o Președinție de succes la Consiliul Uniunii Europene, cu toată opoziția președintelui Iohannis și a partidului pe care acesta îl reprezintă”, a conchis Gabriela Zoană.

Premierul Viorica Dăncilă a prezentat, marți, în plenul Parlamentului European de la Strasbourg, prioritățile României la Președinția Consiliului UE.

Anunțul meteorologilor - Avertizări de vreme severă imediată

Mai mulți europarlamentari, inclusiv un membru al Grupului S&D, Udo Bullmann, precum și preşedintele grupului ALDE în PE, Guy Verhofstadt, au vorbit despre statul de drept în România și despre planul coaliției de guvernare de a adopta o OUG privind amnistia și grațierea.

Aceștia au spus că nu este niciun temei legal pentru o astfel de măsură, iar liderul ALDE European a amenințat că dacă Executivul adoptă un act normativ în acest sens, atunci familia europeană din care face parte nu va merge alături de coaliție, implicit ALDE România.

În replică, șeful Executivului român a afirmat că nu există un astfel de document pe masa Executivului și că acest for vrea doar să protejeze cetățenii împotriva abuzurilor.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, luni, că va refuza a treia oară propunerile de miniștri, ultima variantă înaintată de șeful Guvernului fiind Lia Olguța Vasilescu pentru portofoliul Dezvoltării și Mircea Drăghici la Ministerul Transporturilor.

În schimb, Viorica Dăncilă a declarat, marți seara, referitor la decizia șefului statului, că sesizarea CCR este ”pasul” pe care trebuie să îl facă, însă decizia trebuie luată în coaliție.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.