Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comunitatea cripto așteaptă actualizarea blockchain-ului Ethereum

coindesk.com
ethereum bitcoin criptomonede

Comunitatea cripto urmărește cu atenție o actualizare majoră a blockchain-ului Ethereum, denumită "the merge" (fuziunea).

"The merge" este o actualizare a rețelei prin care Ethereum va trece de la mecanismul de consens proof-of-work (PoW) la proof-of-stake (PoS). Săptămâna trecută, un test a fost efectuat cu succes pe rețeaua de testare Kiln, ceea ce face ca această mutare să fie mai probabilă ca niciodată, conform Simon Peters, analistul platformei de investiții eToro pentru piața criptoactivelor.

Actualizarea va avea unele implicații majore pentru blockchain-ul Ethereum și, ca urmare, pentru token-ul său ETH. Trecerea la un model PoS va aduce un protocol care îi va recompensa pe stakers în locul minerilor și, de asemenea, va face ca blockchain-ul să fie cu 99% mai eficient din punct de vedere energetic. Aceasta este o evoluție deosebit de importantă, mai ales având în vedere criza energetică globală și problema pe termen lung a schimbărilor climatice.

Trecerea la un model PoS va reduce masiv emisiile globale ale blockchain-ului Ethereum, înlăturând una dintre cele mai mari critici aduse blockchain-ului și criptoactivului său. Prețul ETH a reacționat la evoluțiile din ultima săptămână și, având în vedere că schimbarea protocoalelor ar putea face ca acest criptoactiv să aibă mai multe șanse să fie deflaționist, acest lucru ar putea avea un efect pozitiv suplimentar asupra prețului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.